Socialdemokratai neatskleidžia kandidato į teisingumo ministrus

  • Teksto dydis:

Socialdemokratų partijos vadovybė pirmadienį patvirtino kandidatą į teisingumo ministrus, bet jo neatskleidžia.

„Buvo susitarta, kad kandidatūros, kuriai pritarta valdyboje ir prezidiumo posėdyje, pavardė nebus viešai garsinama, nes turi praeiti tam tikrus patikrinimus“, – po partijos valdybos ir prezidiumo posėdžių žurnalistams sakė socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius.

Anot jo, pavardė turėtų paaiškėti antradienį.

A.Butkevičiaus teigimu, rinktasi iš trijų-keturių kandidatūrų.

Pasak jo, kandidatūra parinkta atsižvelgiant į kompetenciją.

Neoficialiomis žiniomis, socialdemokratai į teisingumo ministrus siūlys buvusio teisingumo viceministro Juliaus Pagojaus kandidatūrą.

Jis pripažino, kad ir anksčiau jo pavardė svarstyta tarp galimų kandidatų į teisingumo ministrus.

„Kalbų buvo įvairių, kandidatus partija rinkosi ne iš vieno asmens. Tuomet dar, kai buvo Dariaus Petrošiaus kandidatūra pasirinkta, be abejo, ir mano, kaip buvusio viceministro, buvo iškelta. Todėl su šia mintimi turėjau laiko šiek tiek apsisprasti“, – žurnalistams sakė J.Pagojus po Socialdemokratų partijos prezidiumo.

Kita vertus, jis teigė kol kas nesulaukęs oficialaus siūlymo eiti ministro pareigas.

„Jeigu sulaukčiau tokio pasiūlymo, tuomet svarstyčiau. Pirmiausia kalbėčiau su paskirtuoju premjeru, ar mūsų vizija dėl teisingumo ministerijos srities sutampa“, – tvirtino jis.

28 metų J.Pagojus teigė manąs, kad turimo darbo patirties jam užteks.

„Manau, kad ketveri metai Teisingumo ministerijoje, buvo tie, kurie suteikė man pakankamai patirties“, – sakė jis.

28-erių J.Pagojus būtų jauniausias ministras šioje Vyriausybėje. 2011 metais jis įgijo teisės magistro laipsnį Vilniaus universitete, 2012 metais taip pat Vilniaus universitete įgijo ekonomikos bakalauro laipsnį. 2012 – 2014 metais jis dirbo teisingumo ministro Juozo Bernatonio patarėju, o nuo 2014 metų ėjo teisingumo viceministro pareigas.

Praėjusio Seimo kadencijai einant į pabaigą, 2016 metų vasarą J.Pagojus laimėjo konkursą tapti Teisingumo ministerijai pavaldžios Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriumi.

Opozicija tuomet kritikavo, kad konkurso į naujo tarnybos direktoriaus pareigas sąlygos galėjo būti sukurtos siekiant sumažinti konkurenciją J.Pagojui ir užtikrinti jam darbo vietą po spalį vyksiančių rinkimų į Seimą. Teisingumo ministerija teigė, kad konkursas vyko skaidriai, jame dalyvavo šeši asmenys.

J.Pagojus taip pat vadovavo kelioms Lietuvos jaunimo organizacijoms.

Anksčiau socialdemokratai vadovauti Teisingumo ministerijai yra teikę eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus, bet šis pirmadienį pranešė atsiimąs kandidatūrą, kad apsaugotų šeimą ir būsimą Vyriausybę nuo šmeižto.

Vienas iš „valstiečių“ atstovų Povilas Urbšys viešai išsakė abejones dėl D.Petrošiaus galimybių eiti šias pareigas. P.Urbšys kalbėjo apie galimas D.Petrošiaus šeimos sąsajas su prieštaringai vertinamu Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius. D.Petrošius dėl apie jį paskleistos informacijos kreipėsi į teisėsaugą.

Pirmadienio rytą socialdemokratų valdyba buvo nutarusi į ministrus siūlyti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininką Julių Sabatauską, bet jo kandidatūrą sukritikavo koalicijos partneriai – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis bei paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis. Jie tvirtino norį matyti būsimojoje Vyriausybę jaunesnį, naujos politikų kartos žmogų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vargo bite.

Vargo bite. portretas
Nejaugi tiem kurie per sitiek metu nerode teisingumo,dar ju ministra teisingumo.Nesityciokite is musu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių