Socialdemokratai atsisako palaikyti „valstiečių“ rengiamą urėdijų reformą

Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius šeštadienį sukritikavo aplinkos ministro planus visas miškų urėdijas sujungti į vieną įmonę.

Buvęs premjeras pasisako už jo Vyriausybėje svarstytą idėją, kad iš pradžių urėdijų skaičius būtų sumažintas iki devynių. A.Butkevičiaus teigimu, tokį projektą palaikė Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) ir jis turėtų daugiau galimybių sulaukti paramos Seime.

„Dar man būnant premjeru buvo pateiktas variantas dėl devynių (urėdijų). Aš pasisakau už tą variantą, kuris buvo paruoštas buvusios Vyriausybės kartu su generaliniu miškų urėdu“, - BNS šeštadienį sakė A.Butkevičius.

Socialdemokratų vadovas taip pat siūlo, kad įmonė būtų steigiama ne Vilniuje.

„Kodėl bendra įmonė turi būti Vilniuje? Jeigu kalbame apie regioninę plėtrą, ji galėtų būti ir kituose miestuose“, - kalbėjo A.Butkevičius.

Kartu jis pabrėžė, kad urėdijų pertvarka yra būtina, nes jos neįgyvendinus Lietuva gali nesulaukti kvietimo įstoti į EBPO.

A.Butkevičiaus teigimu, dabartinės Vyriausybės planai „sukels kai kuriems Seimo nariams nenorą balsuoti“.

„Kada iškeli per daug ambicingus planus, tai jie sugriūna ir nelieka jokio įgyvendinimo“, - kalbėjo ekspremjeras.

A.Butkevičius kiek anksčiau šeštadienį partijos prezidiumo posėdyje pareiškė, kad socialdemokratai turbūt nepalaikys aplinkos ministro siūlomos pertvarkos. Apie tai pranešė naujienų portalas delfi.lt.

Konservatoriai „pasirengę padėti“

Dabar visus valstybinius miškus valdo Generalinė miškų urėdija ir 42 pelno siekiančios miškų urėdijos. Jos turi įmonių statusą.

„Valstiečių“ deleguotas aplinkos ministras Kęstutis Navickas sausio mėnesį pranešė apie planus vietoje Generalinės miškų urėdijos ir 42 urėdijų įsteigti vieną valstybės įmonę „Lietuvos valstybiniai miškai“. Pagal įstatymo projektą, taip pat būtų steigiami 25-i valstybės įmonės teritoriniai padaliniai.

Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad praeitą savaitę susitikę su Aplinkos ministerijos atstovais konservatoriai „išreiškė principinę paramą strateginei reformai“.

„Detalės dar iki galo nėra aiškios, dėl jų esame pasiruošę diskutuoti. Bet efektyviai valdomos valstybinės įmonės ir kelias į EBPO turi būti vienu iš Seimo ir Lietuvos prioritetų. Jeigu socdemai ir kai kurie valstiečiai nerems, Tėvynės sąjunga bus pasirengusi padėti“, - BNS šeštadienį sakė G.Landsbergis.

„Valstiečių“ deleguotas aplinkos ministras Kęstutis Navickas sausio mėnesį pranešė apie planus vietoje Generalinės miškų urėdijos ir 42 urėdijų įsteigti vieną valstybės įmonę „Lietuvos valstybiniai miškai“. Pagal įstatymo projektą, taip pat būtų steigiami 25-i valstybės įmonės teritoriniai padaliniai.

Anot Aplinkos ministerijos, dabar numatoma, kad įmonės centras su maždaug 200-ais darbuotojų bus formuojamas viename iš regionų, ne Vilniuje.

Ministerija teigia, kad urėdijų sujungimas į vieną įmonę leis efektyviau naudoti valstybinių miškų turtą, vienoje įmonėje centralizuojant bendrąsias administracines funkcijas ir sumažinus teritorinių padalinių skaičių, kasmet būtų sutaupyta po 10 mln. eurų įmonės lėšų ir iki 3 mln. eurų iš valstybės biudžeto.

Aplinkos ministras sako tikįs, kad Seimas sprendimą dėl urėdijų pertvarkos priims dar pavasario sesijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasaulio pabaiga

Pasaulio pabaiga portretas
Kaip socdemai gali prarasti savo serykla.Juk ten daug medziojanciu / susibure daug sovietiniu veikeju/Juk kur dabar praleisi laisvalaiki ,o po to pokyliukas i r pirtele.O ju ir namuku gana daug pastatyta is ES finansavimo lesu.Juk eiliniam tai neskirsi jas,tik saviems.Viso to netekti- ojojo kaip blogai.O ir rinkimai ateityje bus- vel reikes lesu,kas berems jei neliks urediju.Juk gyveno UREDIJOS KAIP ATSKIROS KARALIJOS.

socialdemokratas

socialdemokratas portretas
Aš socialdemokratas ir pasisakau tik už urėdijų naikinimą. Butkevičiaus giesmė jau nebeturi įtakos. Naikinti urėdijas

Akvilė

Akvilė portretas
Gal socdemai labai pasišildo, kad prieš urėdijų jungimą?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių