Socialdemokratai apskundė V. Pranckietį etikos sargams

  • Teksto dydis:

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija koalicijos partnerių „valstiečių“ atstovą Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį dėl galimo spaudimo Marijampolės vadovams apskundė Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.

Savo kreipimesi socialdemokratai nurodo, kad rugsėjo pradžioje Marijampolėje viešėjęs V.Pranckietis kalbėdamas su laikinąja Marijampolės mere socialdemokrate Irena Lunskiene vietos skyriaus sprendimą trauktis iš koalicijos susiejo su Vyriausybės parama savivaldybės projektams, pranešė partija.

Pats V.Pranckietis pripažino savivaldybės vadovų paklausęs, kaip miestas gali tikėtis paramos iš Vyriausybės, jeigu Marijampolės socialdemokratai balsavo už pasitraukimą iš valdančiosios daugumos.

„Tai sakiau – kaip jūs ruošiatės bendradarbiauti ateityje, kaip jūs tikitės Vyriausybės palaikymo savo planuose, jei jūs norite išeiti iš tos koalicijos?“ – interviu Žinių radijui praėjusią savaitę sakė V.Pranckietis.

„Aš klausiau, kaip jie gali galvoti apie labai aktyvią paramą jų projektams iš Vyriausybės, kada Vyriausybė turi taip pat nusistatyti prioritetus?“ – pridūrė jis.

Vėliau parlamento vadovo atstovė spaudai nurodė, kad Seimo pirmininkas per susitikimą pabrėžė, jog socialdemokratams pasitraukus iš koalicijos, „valstiečiai“ dirbs Lietuvos labui, o ne „įgyvendindami LSDP skyrių įsipareigojimus“. Praėjus kuriam laikui ji patikslino, kad V.Pranckietis turėjo omenyje, jog socialdemokratams pasitraukus iš koalicijos, partijos pažadai regionams gali likti neįgyvendinti.

Socialdemokratų partijos skyriai nuo vasaros balsuoja, ar reikėtų trauktis iš koalicijos. Marijampolės skyrius dėl to pasisakė liepą ir buvo vienas pirmųjų.

Savivaldybė šiuo metu ruošia dirvą stambiems investuotojams, todėl jai reikia Vyriausybės paramos, teigia miesto vicemeras Povilas Isoda, taip pat einantis socialdemokratų Marijampolės skyriaus pirmininko pareigas.

Šiuo metu už pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos yra balsavę daugiau kaip pusė iš 60-ies socialdemokratų skyrių.

Trauktis iš daugumos siūlo 39 skyriai, persiderėti dėl koalicijos sutarties – septyni skyriai, likti koalicijoje – šeši skyriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juokas

juokas portretas
Tokius cocdemus but lauk o jų apkaltą pasukti jiems patiems už melą norą pasipelnyti kol koalicijoje ir už šmeižtą prieš naują valdžia

S

S portretas
Dėl socialdemokratų ambicijų gali žlugti pirma per visus 27 metus pakenčiamai dirbanti vyriausybė.

Ale kaip

Ale kaip portretas
rūpii visiems tą Pranckietį suniurkyti:DDD).Ne tik konservams netik visokiem šikmašiam iš dėžutės bet pasirodo ir sosdemonams.Ėda kepenis jo sveikas mastymas, buvimas ,,savo vietoje" ir normalūs reitingai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių