Socdemai skundžia R. Karbauskį dėl Naisių teatro

Lietuvos socialdemokratų partija kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) su prašymu ištirti, ar nemokamuose „Naisių vasaros teatro“ spektakliuose nebuvo reklamuojama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir jos lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis sako, kad teatras nei jo, nei partijos niekada nereklamavo.

„Iš partijos skyrių gavome pastebėjimų, kodėl dalinami kvietimai į nemokamus „Naisių vasaros teatro“ spektaklius. Prieš spektaklius dėkojama spektaklio vadovui R. Karbauskiui, kviečiama po spektaklio dovanų, yra ir vaizdo įrašas“, – BNS sakė Socialdemokratų pirmininko pavaduotojas Justas Pankauskas.

Vaizdo įraše, kuris padarytas Laukuvoje gruodžio 14 dieną vykusiame „Naisių vasaros teatro“ spektaklyje, Kalėdų seniu persirengęs vedėjas pristato „valstiečių“ lyderį R. Karbauskį kaip teatro vadovą, o po to pasiima pilną maišą dovanų ir susirinkusiesiems skelbia, kad dovanos bus įteiktos prie eglutės.

Teigiama, kad „Naisių vasaros teatro“ spektakliai suintensyvėjo lapkričio 7 dieną prasidėjus savivaldybių tarybų rinkimų politinei kampanijai. Teatro programoje nurodyta, kad pirmas spektaklis buvo lapkričio 6 dieną, paskutinis – gruodžio 30 dieną. Per šį laikotarpį parodyti 37 spektakliai.

Visi spektakliai vyko ne tik Naisiuose, tačiau ir kitose Lietuvos vietose. Repertuare numatyti trys spektakliai ir sausio mėnesį – Panevėžyje, Telšiuose ir Kėdainiuose.

Repertuare nurodyta, kad visi spektakliai yra nemokami, taip pat publikuojama R. Karbauskio nuotrauka ir „valstiečių“ logotipas. 

„Išleistose VRK rekomendacijose prabrėžta, kad nemokamas kultūrinių renginių rodymas yra rinkėjų papirkinėjimas, kuris gali pasibaigti vertinimu, kad tai – šiurkštus įstatymo pažeidimas“, – teigė J. Pankauskas.

R. Karbauskis teigia, kad tai gali būti provokacija. Jis teigė, kad teatras niekada neužsiėmė jo ar partijos reklama ir dėl to nebuvo jokių nusiskundimų.

„To negali būti. Teatras turėjo tūkstančius pasirodymų ir niekada nebuvo jokių klausimų, kad kažkas ten būtų su politine agitacija, ar su mano reklama. Aš negaliu patikėti, kad tai vyksta ir galvoju, kad tai yra kažkokia provokacija. Norėčiau pamatyti įrašą, kuris tai patvirtintų, nes netikiu“, – sakė R. Karbauskis. Jo komentarą BNS perdavė atstovė spaudai Dalia Vencevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonė

Jonė portretas
Buvau ne vieną kartą Naisių vasaros teatre,tai nei vieno karto nebuvo kalbama nei apie Karbauskį,nei jokios dovanos nebuvo dalijamos.

Atsikvošėkit

Atsikvošėkit portretas
Kitų partijų milijonieriai, pasidalinkit savo turtu,tai tik visiems bus geriau.Bet ne kur gi tau ,patiems gaila,tai kitą puola.Pvz.: aš pasinaudojau Darbo partijos organizuotu autobusu ir pirmą kartą apsilankiau Šiluvoje,bet už šią partiją nebalsavau ir nebalsuosiu.Žmonės turi savo nusistatymą už ką balsuoti,o į teatro spektaklius ne visi gali nueiti.Turtingieji,galintys sau viską leisti,nepavydėkit nemokamų spektaklių,nes ir patys pripažįstat,kad daug Lietuvos gyventojų gyvena žemiau skurdo ribos.Apie socialdemokratus galvojau geriau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių