A. Skaisgirytė: dėl ES pažeminimo kaltas ne J. Borrellis, kaltas S. Lavrovas

Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė teigia, kad dėl susiklosčiusios situacijos, kai Rusija savo veiksmais pažemino Europos Sąjungą, kaltas yra ne ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis, bet Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Nereikia sukeisti vietomis, kad Borrellis kaltas. Kaltas ne Borrellis, kaltas yra Lavrovas, kuris labai negražiai pažemino ne tik asmenį Borrellį, jis pažemino visas ES šalis, kurioms atstovauja vyriausiasis įgaliotinis“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė A. Skaisgirytė, galvoje turėdama nesėkmingą ir daug kritikos sulaukusį J. Borrellio vizitą į Maskvą. ELTA primena, kad vasario pradžioje J. Borrellis į Maskvą vyko po to, kai Rusijoje buvo įkalintas garsus opozicionierius Aleksejus Navalnas. Šio vizito metu Kremlius atvirai pažemino ES, iš šalies išsiųsdamas keletą ES šalių diplomatų.

A. Skaisgirytės teigimu, galima sakyti, kad ES užsienio politikos vadovo vizitas tapo savotiška pamoka iliuzijų dėl Rusijos turėjusiems ES pareigūnams.

Nereikia sukeisti vietomis, kad Borrellis kaltas. Kaltas ne Borrellis, kaltas yra Lavrovas, kuris labai negražiai pažemino ne tik asmenį Borrellį, jis pažemino visas ES šalis.

„Vyriausiojo įgaliotinio vizitas į Maskvą labai aiškiai parodė, kad Rusija nenori su Europos Sąjunga kalbėtis. Aš sakyčiau, kad kiekviena klaida yra tam tikras privalumas, nes tai yra pamoka. Pamoka, kurią galbūt išmoks tie ES pareigūnai, kurie turėjo naivumo tikėti, kad galima nuvažiuoti (Į Rusiją – ELTA) ir kad to pakaks, kad būtų sukurti tarpusavio santykiai. Deja, taip neįvyko. Įvyko pažeminimas. Rusija pažemino Europos Sąjungą“, – teigė ji.  

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai pirmadienį priėmė politinį sprendimą taikyti sankcijas už Aleksejaus Navalno įkalinimą ir represijas prieš taikius protestuotojus atsakingiems Rusijos valdžios pareigūnams. Kaip jau skelbta, sankcijas ketinama įvesti keturiems aukšto rango Rusijos pareigūnams.

A. Skaisgirytės manymu, sankcijos įsigalioti galėtų po mėnesio, kai bus surinkta visa reikiama informacija apie kiekvieną iš jų.

„Tą dabar darys ir ES tarnybos. Manoma, kad per mėnesį tą pavyks pasiekti. Tuomet, priklausomai nuo to, kiek pavardžių bus, sankcijos bus patvirtinamos“, – teigė ji, pridurdama, kad Lietuva siūlė sankcionuoti daugiau Rusijos pareigūnų.

„Lietuva su bendramintėmis šalimis siūlė daugiau pareigūnų įtraukti. Po diskusijų liko 4 pavardės. Vėlgi svarbu pats principas, kad neturi būti nebaudžiamumo. Ir šis principas yra išlaikytas“, – apibendrino patarėja.

Pirmadienį Europos Sąjungos Taryba priėjo prie išvados, kad Rusija nusiteikusi konfrontuoti su Bendrija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Stebėjau kaip plečiamas UST LUGOS uostas ir buvo komentaras ,kuo mums daugiau sankcijų ,tuo daugiau mums reikia pasitemti ,vystyti savo uostus ,gamyklas .Kuo daugiau mes kišimės į Belarusijos reikalus ,tuo daugiau klestės UST LUGA,rusai dėkingi Lietuvai.

kaunas

kaunas portretas
dunduku valstybe su kurdupeliu kremliuje pilieciai gana zemo lygio ....o atveres sienas i uzsieni ---kurdupelis su savo svita liktu vieni ,,nes kacapai begtu ,plauktu,skristu i "nezinomus krastus",,kaip ir visi kiti is SSSR

esi

esi portretas
politprieplaka ir melage o siems politglobalistam tokiu tik ir tereikia stebiu politgyvenima ir niekados nepastebejau kad Lavrovas butu neteisus tai ramus protingas ir nejeskantis problemu zmogus kur ju nera ir n ereikia jo asmens maisyti su sovietais ar kgb tai savo tautos politikas ir melas tik pakenktu saliai juo uzsiema sec t o gaudamas is ju informacija isiaiskina kur tiesa kur melas ir sia privilegija dirba jau daug metu ir tai A doroves politikas ir jo negalima gretint ir su putinu ;;;;;;;
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių