Siūlomo vidaus reikalų ministro biografijoje – darbas STT ir teisme

Vidaus reikalų ministru siūlomas Vilniaus teisėjas Eimutis Misiūnas mantiją vilkėjo mažiau nei metus.

Prieš tai septynerius metus jis darbavosi su korupcija kovojančioje Specialiųjų tyrimų tarnyboje, turi akademinio darbo patirties.

„Nemanau, kad bus sudėtinga, turiu premjero pasitikėjimą“, – BNS sakė 43 metų E.Misiūnas.

Jis sakė su paskirtuoju premjeru pradėjęs bendrauti, kai tuometinėje Policijos akademijoje būdamas doktorantu atliko disertacinį tyrimą. Dėstytoju dirbęs S.Skernelis padėjo jam surasti tyrimui reikalingus duomenis. Teisėjas sakė su S.Skverneliu nuolat ryšių nepalaikęs, kodėl buvo pasirinkta jo kandidatūra, E.Misiūnas sakė, kad tai klausimas ne jam.

„Su premjeru keletą kartų tik kaip doktorantas bendravau dėl duomenų policijos veiklos. Buvau į pristatymą Policijos departamente nuvykęs. Jokių ryšių, kontaktų (su S.Skverneliu-BNS) neturėjau“, – BNS tikino teisėjas.

Tačiau E.Misiūnas sakė gerai susipažinę su „valstiečių“ rinkimų programa.

„Jie kelia uždavinius, kurie man priimtini, galėčiau padėti juos įgyvendinti. VRM sritis jų programoje akcentuojama – e-valdžia, viešojo administravimo kokybės gerinimas. Tai siekiamybės“, – BNS sakė kandidatas į ministrus.

Ilgą laiką E.Misūnas dirbo Mykolo Romerio universitete, ten įgijo teisininko kvalifikaciją, akademinis darbas buvo susijęs su policijos veikla.

Būsimasis ministras neslepia, kad vienu pirmiausių savo darbų laiko policijos reformos efektyvumą.

„Aktualiausia problema – nėra tokios aktualios problemos, susijusios su visuomenės saugumu, policininkai išeina iš darbo, atsisako dirbti“ ,– sakė E.Misiūnas. Jis neišsakė aiškios nuomonės, ar reikia ją stabdyti, teigdamas, kad reikia išanalizuoti situaciją.

Su policijos reformos pasekmėmis teisininkas sako susiduriantis dabartiniame savo darbe.

„Galima pasakyti, kad matyti dėl neparengimo bylų, įrodymų nesurinkimo, tyrėjas vaikšto gatvėmis, nedirba tiesioginio darbo“, – pastebėjimais dalijosi teisėjas.

Teismas ir STT džiūgauja dėl teisėjo karjeros

Vilniaus miesto apylinkės teismo darbuotojai džiugiai sutiko žiną, kad teisėjas E.Misiūnas pretenduoja į ministrus.

„Labai šaunus, visada pozityvus, iniciatyvus, labai geranoriškas, teigiamas personažas“, – teisėją apibūdino teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene Rūta Trimailovienė.

Teisėjui gerų žodžių negailėjo ir su juo dirbanti sekretorė.

„Labai džiaugiuosi dėl žmogaus, kad jam pasisekė. Gaila, kad toks geras žmogus išeina. Aš tik atėjau į darbą ir jis pradėjo dirbti. Abu kartu darbą pradėjome. Kai ateini dirbti į naują darbą, viskas neaišku baisu. O jis geranoriškai priėmė į kolektyvą, buvo lengva bendrauti. Visi kartu ir padėjėja tapome viena komanda“, – BNS sakė teisėjo E.Misiūno sekretore dirbanti Tatjana Borodenkova.

Dėl buvusio darbuotojo džiaugėsi ir STT vadovas Saulius Urbanavičius.

„Labai kompetentingas, buvo geras darbuotojas, labai gerai dirbo. Tik geri atsiliepimai apie jį, ilgokai dirbo, buvo atsakingas už korupcijos rizikos analizės atlikimą. Aišku, buvo gaila išsiskirti, bet negali stabdyti karjeros. Tarnybai pasididžiavimas ir garbė, kad iš mūsų išeina ir patenka į tokius postus. Jis buvo vertinams kolegų, bendradarbių“ ,– BNS sakė S.Urbanavičius.

Jis mano, kad E.Misiūnas gebės dirbti ministru ir atliks valstybei naudingus darbus.

Viešai skelbiamoje biografijoje rašoma, kad 2008-2015 E.Misūnas buvo STT Korupcijos prevencijos valdybos vyr. specialistas. Nuo 2015 metų spalio eina Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo pareigas, jis moka anglų, rusų ir prancūzų kalbas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pb

pb portretas
šis ministras labai pasitarnaus IŠRYŠKINANT politinių grupuočių ĮTAKĄ ir NESKAIDRŲ DARBĄ visose valstybės lėšų panaudojimo srityse --kurių dėka yra NUALINTA VALSTYBĖ. Sėkmės!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių