Siūloma reformuoti Vyriausybės atstovų apskrityse tarnybas

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministerija siūlo reformuoti Vyriausybės atstovo apskrityse tarnybas: vietoj esamų 10 įsteigti vieną tarnybą, o vietoj 10 Vyriausybės atstovų palikti tik penkis, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Siūloma keisti Savivaldybių administracinės priežiūros įstatymą ir steigti Vyriausybės atstovų įstaigą, keisti Vyriausybės atstovo teisinį statusą. Būtų nustatoma, kad Vyriausybės atstovas yra valstybės pareigūnas, Vyriausybės skiriamas ketverių metų kadencijai, bet ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės.

Be kitų išsilavinimo ir darbo patirties reikalavimų, turėtų būti nustatyta, kad Vyriausybės atstovų įgaliojimų įgyvendinimas negalėtų būti susietas su jokios politinės partijos veikla.

Visų šalies Vyriausybės atstovų apskrityse vardu pastabas pateikusi Vyriausybės atstovė Vilniaus apskrityje Vilda Vaičiūnienė teigė, kad projektas susijęs su regionine politika, kuri iki šiol nėra išgryninta. Todėl, Vyriausybės atstovų apskrityse nuomone, kol neperžiūrėtos regionų ribos, netikslinga perskirstyti Vyriausybės atstovų apskrityse veikimo teritorijas, keičiant jas į regionus, apimančius konkrečias dvi apskritis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Seniai laikas. O aplamai, ką jie veikia? Kokios jų funkcijos. Paklauskite 100 praeivių, garantuotai 95 atsakys, kad nė vieno nežino.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių