Siūloma atsisakyti besąlyginės generalinio prokuroro ir jo pavaduotojų apsaugos

  • Teksto dydis:

Generalinis prokuroras ir jo pavaduotojai nėra išskirtiniai pareigūnai, kad reikėtų besąlygiškai užtikrinti jų saugumą, teigia Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Ji siūlo keisti Prokuratūros įstatymą ir atsisakyti besąlyginės apsaugos, o palikti nuostatą, kad generalinio prokuroro, jo pavaduotojų bei jų šeimos narių asmens ir turto apsauga turėtų būti užtikrinama, kai dėl einamų pareigų kyla reali grėsmė jų gyvybei, sveikatai ar turtui.

VRM teigimu, nuolatinė asmens apsauga užtikrinama tik prezidentui, Seimo pirmininkui, ministrui pirmininkui bei asmenims, laikinai einantiems jų pareigas.

"Palyginti su prezidentu, Seimo pirmininku, ministru pirmininku, generalinio prokuroro, jo pavaduotojų statusas nėra tiek išskirtinis ar specifinis", - rašoma ministerijos parengtame aiškinamajame rašte.

Juoba, kad dabar Prokuratūros įstatyme įtvirtinta besąlyginė apsauga valstybei kainuotų gana brangiai.

VRM duomenimis, vieno asmens bent minimali apsauga pirmais metais kainuotų 1 mln. 221 tūkst. 365 litų, o kasmet – 996 tūkst. 555 litai.

"Šiuo metu pagal faktinę padėtį būtų saugomi du asmenys (generalinis prokuroras ir vienas jo pavaduotojas), taigi, lėšų poreikis pirmais metais būtų 2 mln. 442 tūkst. 730 litų, o kiekvienais kitais metais – 1 mln. 993 tūkst. 110 litų. Gavus generalinio prokuroro ar jo pavaduotojų šeimos narių prašymus dėl jų asmens apsaugos, lėšų poreikis atitinkamai didėtų priklausomai nuo saugomų šeimos narių skaičiaus", - rašoma ministerijos rašte.

Parengti Prokuratūros įstatymo pataisų projektą VRM liepos pradžioje buvo įpareigojusi Vyriausybė.

Tuomet premjeras Algirdas Butkevičius sakė, kad Generalinės prokuratūros vadovui ir jo pavaduotojui užtektų apsaugos, kilus realiai grėsmei.

"Mano pozicija tokia, kad būtų galima patikslinti šiek tiek galiojantį Prokuratūros įstatymą dėl to, kad apsauga būtų skiriama tada, jeigu yra kilusių tam tikrų grėsmių prokurorams arba jų šeimos nariams arba jų turtui", - teigė Vyriausybės vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

FELIKSUI

FELIKSUI portretas
ne "Apsurdas", o ABSURDAS. Išmokite rašyti. O šiaip tai svarstytinas klausimas. Gali apsauginiais dirbti tie, kurie padarė pražangų darbe, todėl turėtų atidirbti nemokamai saugodami mūsų "perlus", jei juos būtina saugoti.

www

www portretas
jei butu teisingas ir geras zmogus nereiketu saugotis bent tik nuo narkomanu kurie pavojingi visiems bet ne visi gali apsiginti o prokurorai ginkla tai turi tai uztenka tik prezidento apsaugos o visi kiti gali patys apsiginti. Viena apsaugini gali tureti tek nepuskit /dudu........kad tai milijonai tai naujas pasimelzimas ne kitaip ir kur tik galima visur kainos ispuciamos desimteriopai galu gale baikit svaistytis pinigais ir nesityciokit is eilinio zmogaus kuris siandien gal neturi ko valgyti o apie brangius vaistus gali tik pasvajoti nors ir tu kaina uzkelta desimteriopai. Tai kaip ponaiseimunai ir kiti prisiplakeliai ar ne tiesa sakau o gal jus apkurte ir jums svarbus tik nuosavas kailis?.......

baba

baba portretas
Tie eiliniai prokurorai, kurie tiesiogiai susiduria su sunkiais nusikaltėliais rizikuoja žymiai smarkiau, negu Valys.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių