Kaltųjų dėl Kėdainių tragedijos ieškos Seimo komisija?

  • Teksto dydis:

Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija siūlo sudaryti laikinąją komisiją aiškintis, ar visos institucijos atliko savo pareigas, kad būtų užkirstas kelias tragedijai Kėdainiuose.

Pagal projektą, komisijai būtų pavesta išsiaiškinti visų pernai su nepilnamečių patirtu smurtu susijusių nutrauktų ikiteisminių tyrimų pagrįstumą, įvardinti priežastis, dėl kurių vaiko teisių apsaugos tarnyba, policija, prokuratūra neužtikrino mažamečio apsaugos, taip pat – „nustatyti institucijų vadovus ir įvardinti konkrečius pareigūnus, kurie iki galo tinkamai neįvykdė savo pareigų, kad užkirstų kelią Kėdainių tragedijai“.

Projektas dėl laikinosios komisijos sudarymo yra įtrauktas į vaikų teisių apsaugos klausimams skirtos neeilinės Seimo sesijos darbų programą. Sesija vasario 14 dieną šaukiama 82 parlamentarų siūlymu.

Neeilinė sesija šaukiama po mažamečio mirtimi pasibaigusio smurto protrūkio Kėdainiuose, jos metu planuojama priimti pataisas, kurios uždraustų vaikams taikyti fizines bausmes, bus svarstomi kiti su vaiko apsauga susiję klausimai.

Sausio 25-osios vakarą į ligoninę iš namų Kėdainiuose buvo atvežtas itin sunkios būklės žiauriai sumuštas keturmetis. Po poros dienų vaikas mirė, įtarimai dėl jo nužudymo pateikti motinai ir patėviui.

Kauno apygardos prokuratūra praėjusią savaitę pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl tarnybos pareigų neatlikimo. Aiškinamasi, ar tinkamai reaguota į pirmąjį pranešimą apie Kėdainiuose smurtą patyrusį berniuką. Pernai dėl galimo smurto prieš vaiką buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir kaip specialusis liudytojas apklaustas patėvis, tačiau tyrimas buvo nutrauktas.

Kalėjimų departamentas savo ruožtu praėjusią savaitę pradėjo tyrimą dėl Kėdainių probacijos specialistų, kurių priežiūroje buvo vaiko nužudymu įtariamas Gediminas Kontenis.

Po šio tragiško atvejo atsistatydino Kėdainių rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Vilima Jucevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Įstatymų yra, tarnybų pakanka, TIK niekas nenori imtis veiksmų derinimo - ką ten ta (velnio nešta ir pamesta?) vyriausioji kontrolierė veikė? (nepamirškim kad visos tos tarnybos buvo suparalyžuotos įstatymais apie kažkokias neribotas vaikų teises)

Nuomone.

Nuomone. portretas
L.R. perskaiciau rasini apie nuzudytus vaikus.Susidariau nuomone,kad kalciausi teisesaugininkai.Vaikas kaip teigia ir rodo nuotraukas mustas ir uzmustas,o jie savo.Pats nukrito.Kas sutramdyd musu teisininkus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių