Siūlo 18-mečiams leisti siekti savivaldybės tarybos nario mandato

  • Teksto dydis:

Grupė Seimo narių siūlo 18-mečiams leisti siekti savivaldybės tarybos nario mandato, jeigu rinkimų dieną jau turi 18 metų.

Įvairioms frakcijoms priklausančių parlamentarų nuomone, tai leis jaunimui aktyviau įsitraukti sprendžiant savivaldos problemas. Politikų nuomone, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Prancūzijos, Vokietijos, Belgijos ir kitų Europos bei pasaulio šalių savivaldos rinkimų įstatymų pavyzdžiai rodo, kad užsienio šalyse dominuoja praktika leisti kandidatuoti į vietos valdžią asmenims, rinkimų dieną sulaukusiems būtent 18 metų.

Pagal dabar galiojančią tvarką, asmuo, sulaukęs pilnametystės, įgauna teisę balsuoti ir yra tinkamo amžiaus spręsti, kas jam atstovaus vietinėje valdžioje, tačiau dvejus metus – iki kol sulauks 20-ties – pats negali kandidatuoti į savivaldos tarybą.

Projekto iniciatorių teigimu, Lietuvoje mažėjant gyventojų skaičiui, svarbu užtikrinti, kad jauniems, idėjų turintiems ir veikti pasiryžusiems asmenims jau nuo pilnametystės būtų suteikiama galimybė dalyvauti vietinėje politinėje veikloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Aloizui

to Aloizui portretas
sugebes sugebes, jei ne sugebes senelis ar tevelis pades. Uzaugo jau buvusiu ir esamu seimunu vaikai, anukai, reik ir juos i siltesnes kedes pasodinti, tegul mokinasi. Dar ir landzbergiuk kiek yra, auga nipotinai, bus kam pakeist tevelius ir senelius

Kškgiįkhk

Kškgiįkhk portretas
Nieko durniau nesugalvonot!!! Pieniniai….

Makavykas

Makavykas portretas
Gal pirma mokslus reikia baigti, padirbeti, igauti praktikos, o tik paskui siekti "kedes"... "Proto bokstu" ir taip pakanka... :D
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių