A. Širinskienė apie atsistatydinimą: siūlau neužsiimti pasakų kūrimu

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė nelinkusi rimtai vertinti opozicinės Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narių siūlymo atsistatydinti iš komiteto pirmininkės pareigų.

Trauktis ji nemato jokio pagrindo ir pataria kolegoms užsiimti rimtais darbais, teikti konstruktyvius pasiūlymus ir teisės aktų projektus.

„Pasitraukti nematau nei pagrindo, nei ketinu. Tikrai siūlau kolegoms dirbti ir teikti pasiūlymus, registruoti teisės aktų projektus ir neužsiimti įvairių istorijų ar pasakų kūrimu“, - Eltai trečiadienį sakė A. Širinskienė.

Ji apgailestavo, kad kai kurie kolegos, užuot dirbę, siekia žiniasklaidos dėmesio kurdami pasakas.

„Tai iš tos serijos, kada Broniui Mateliui pradeda vaidentis, kad Širinskienė bus Konstitucinio Teismo pirmininkė, arba Justui Džiugeliui buvo haliucinacijos, kad Ramūnas Karbauskis, įteikdamas kvietimus dalyvauti partijos suvažiavime, esą davė kyšį posėdžių salėje. J. Džiugelis dar posėdžių salėje sakė, kad aš ir berniukų kraują geriu, jam taip atrodo. Tiesiog yra toks vaizdas, kad per žiemos laisvesnį laikotarpį kai kurie Seimo nariai nesugeba siūlyti kažkokių iniciatyvų ir taip būti žinomi ir matomi su konstruktyviais pasiūlymais, ir tada tiesiog jiems lieka kelias valkioti mano ar frakcijos seniūno vardą ir tapti žiniasklaidos dienos naujiena“, - svarstė A. Širinskienė.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkei A. Širinskienei šiek tiek keistai atrodo Konstitucinio Teismo (KT) apsisprendimas atsisakyti nagrinėti Seimo prašymą išsiaiškinti, ar Seimo Statuto nuostatos, reglamentuojančios ekspertinį teisės akto projekto įvertinimą, neprieštarauja Konstitucijai.

„KT atsisakė, tai yra jo teisė, aišku, įdomu, kai pasižiūri, kokie skundai priimami, kokie nepriimami, bet aš nenoriu to komentuoti. Man keistai atrodo“, - sakė A. Širinskienė.

Į klausimą, ką tokiu atveju ketina daryti Seimas, A. Širinskienė atsakė: „žiūrėsime, ką darysime, ieškosime kažkokių kitų galimybių.„

Konstituciniam Teismui nusprendus nepriimti nagrinėti ir grąžinus Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkės A. Širinskienės inicijuotą Seimo prašymą dėl parlamentarų teisės užsakyti įstatymų projektų ekspertinį vertinimą, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Monika Navickienė viešai paragino A. Širinskienę atsistatydinti iš komiteto pirmininkės pareigų, primena ELTA.

„Po jos eilinio teisiškai nepagrįsto bandymo riboti Seimo statute įtvirtintas opozicijos teises, raginame ją prisiimti atsakomybę ir trauktis iš Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkės pareigų bei pasirinkti darbui kitą komitetą“, - teigė M. Navickienė.

Sausio 11 d. Seimas nutarė kreiptis į Konstitucinį Teismą, siekiant išsiaiškinti, ar Seimo Statuto nuostatos, reglamentuojančios ekspertinį teisės akto projekto įvertinimą, neprieštarauja Konstitucijai.

Už tokį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narės A. Širinskienės pateiktą nutarimo projektą balsavo 51 Seimo narys, prieš buvo 28, susilaikė 1 parlamentaras.

KT buvo prašoma nustatyti, ar Seimo Statute įtvirtintos normos, ta apimtimi, kiek jos riboja kiekvieno Seimo nario ar viso Seimo in corpore teisę išreikšti savo nepritarimą ekspertinio vertinimo užsakymui, taip pat teisę išreikšti savo pritarimą ar nepritarimą pateiktai ekspertų išvadai, kuri yra pristatoma Seimo posėdžio metu svarstant klausimą, neprieštarauja Konstitucijai, konstituciniam daugumos principui, nepaneigia Seimo kaip Tautos atstovybės funkcijos bei Seimo kaip Tautos atstovybės kolegialumo principo, taip pat neprieštarauja Konstitucijoje įtvirtintam laisvo Seimo nario mandato principui bei nepaneigia iš to kylančio Seimo narių lygiateisiškumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O gal nori eit i prezidentus.A?Gerai pagalvok.I senatve visi svajoja.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Didžiausi demagogai-gandragalviai,pastoviai apeliuojantys į senesnę ar naujesnę archeologiją ir nepastebintys,kiek per du su puse metų Lietuvoje patys spėjo prišikti.Kur kas daugiau nei kitoki per 26 metus bendrai paėmus.Jaučiasi tikri šikinyko profesionalai.

rinkėja

rinkėja  portretas
realioje valdžioje konservatoriai buvo nuolat , tik kartą - pozicijoje , kitus - opozicijoje . Valdančioji dauguma galėjo siūlyti naudingus Lietuvai ir jos žmonėms įstatymus ir blokuoti kairarankių sprendimus , būdami opozicijoje . Gana demagogijos "mes nebuvome " , linkiu ir nebūti , nes tiek kiršinimo , manau dėl noro "pakeisti" valdančią daugumą , kiek yra dabar sudėtinga klausytis . Ką konkrečiai naudingo VISIEMS , būdami valdančioji dauguma, nuveikė konservatoriai ?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių