Šimtai vilniečių surengė eitynes B.Nemcovui atminti

  • Teksto dydis:

Šimtai vilniečių sekmadienio popietę surengė eitynes nužudytam Rusijos opozicijos aktyvistui Borisui Nemcovui atminti, reikšdami solidarumą su Rusijos opozicijos renginiu Maskvoje.

Maždaug 400 žmonių, nešini Rusijos, Lietuvos ir Ukrainos vėliavomis, eitynes pradėjo nuo Rusijos ambasados, kur B.Nemcovui atminti dega žvakės ir dedamos gėlės.

Eitynės baigėsi tylos minute prie Vilniaus Lukiškių aikštės, šalia buvusio KGB kalėjimo.

„B.Nemcovas buvo vienas iš pagrindinių opozicijos veidų ir jo brutali žmogžudystė, nors ir nėra naujiena Rusijos politikoje, sukrėtė visuomenę tiek Rusijoje, tiek visame pasaulyje. Mažų mažiausiai turime parodyti pagarbą B.Nemcovo kryptingai politikai už demokratinę Rusiją“, - BNS sakė renginio dalyvis politologas Vytis Jurkonis.

„Atėjome pareikšti paramą tai Rusijos daliai, kuri yra už demokratinę Rusiją ir vientisą Ukrainą“, - sakė kitas dalyvis, 46 metų Vaidotas Jakubauskas.

Renginys Vilniuje surengtas tuo pat metu, kai mažiausiai 10 tūkst. žmonių Maskvoje susirinko į eitynes B.Nemcovui atminti.

B.Nemcovas netoli Kremliaus buvo nužudytas penktadienio vakarą. Prieš mirtį jis aktyviai kvietė rusus dalyvauti sekmadienio opozicijos eitynėse.

2012 metais B.Nemcovas svarstė galimybę prašytis politinio prieglobsčio Lietuvoje, baimindamasis Kremliaus persekiojimo, BNS sakė buvęs premjeras Andrius Kubilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

iš foto

iš foto portretas
tai labai panašus į Olegą Gazmanovą....

taip

taip portretas
Lietuva nemcovas labai mylejo,kaip ir kiti jo draugai,cia jiem pinigus mokejo uz veikla pries Rusija.Baltarusijos opozicija taip pat pinigus gauna lietuvoj.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių