Šiauliai neišbrenda iš politinės krizės

  • Teksto dydis:

Šiauliuose toliau tęsiasi politinė krizė: ketvirtadienio posėdį palikus daliai tarybos narių, jį teko nutraukti ir vėl nepriėmus sprendimų dėl savivaldybės vadovų – nepaskirta vicemerė ir administracijos direktorius.

„Aš matau 15 dalyvaujančių tarybos narių, toliau posėdis tampa negalimas. (...) Esu priverstas skelbti posėdžio pabaigą“, – sakė meras Artūras Visockas.

Ketvirtadienio posėdyje taryba vis dėlto spėjo patvirtinti biudžetą. Vėliau paskelbus pertrauką ir atsisakius ją pratęsti, dalis tarybos narių paliko posėdžių salę.

Posėdžio pradžioje Šiaulių miesto savivaldybės tarybos nariai paskelbė vėl suformavę naują valdančiąją daugumą, oponuojančią merui A.Visockui.

„Mes, Šiaulių miesto savivaldybės tarybos nariai (...), susitariame, jog sudarome savivaldybės tarybos daugumą bei deklaruojame, kad siūlysime savo kandidatus į savivaldybės vykdomąją instituciją, mero pavaduotojų pareigas“, – paskelbė socialdemokratas Justinas Sartauskas.

Naująją koaliciją sudarė 16 tarybos narių iš 31.

Tai trečia valdančioji dauguma mieste per pastarąjį pusmetį.

Šiauliuose nuo pernai rudens tęsiasi politinė krizė, kai buvo suformuota nauja valdančioji dauguma. Ją sudarė iki tol opozicijoje buvę socialdemokratai, „tvarkiečiai“, „darbiečiai“, judėjimo „Už Šiaulius“ atstovai ir iš buvusios daugumos pasitraukę liberalai. Iš viso – 17 tarybos narių iš 31. Jų reikalavimu iš pareigų atleisti vicemeras Domas Griškevičius ir administracijos direktorius Eduardas Bivainis.

Po to į Šiaulių mero A.Visocko formuojamą koaliciją perėjus dviem „darbietėms“ meras buvo įgijęs minimalią daugumą taryboje. Ketvirtadienį paaiškėjo, kad šios daugumos nebeliko.

Šįkart į koaliciją susibūrė keturi socialdemokratai, du „tvarkiečiai“, keturi liberalai, du Lietuvos liaudies partijos atstovai ir keturi visuomeninio komiteto „Už Šiaulius“ atstovai.

Dėl nesutarimų suskilo ir iki šiol bendra buvusi Darbo partijos ir „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija.

„Darbo partijos ir „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narių tiesiog išsiskyrė nuomonės: Darbo partija priėmė sprendimą likti darbui su mero komanda ir dėl tokių priežasčių iširo frakcija, nes „Tvarka ir teisingumas“ lieka naujoje susiformavusioje daugumoje“, – sakė „darbietė“ Danguolė Martinkienė.

Ją meras A.Visockas siūlo į vicemeres. Ši kandidatūra turėjo būti svarstoma ketvirtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blinda

Blinda portretas
Rengti naujus rinkimus, buvusius i poilsi be iseitiniu...

Anonimas

Anonimas portretas
Nevykusios partijos - nevykusi ir koalicija.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių