Šiaulių taryba netenkino vicemero socialdemokrato D. Griškevičiaus atsistatydinimo

  • Teksto dydis:

Šiaulių miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį nesutiko iš pareigų atleisti vicemero socialdemokrato Domo Griškevičiaus. Pasitraukti iš pareigų politiką ragino Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Šiaulių skyriaus taryba, nusprendusi, kad ji neprisidės prie valdančiosios koalicijos savivaldybėje.

Už D.Griškevičiaus atleidimą iš pareigų balsavo septyni tarybos nariai, nė vienas nebuvo prieš, 15 susilaikė, šeši išvis nebalsavo.

Dar liepą LSDP Šiaulių skyriaus taryba nutarė, kad ji nedalyvaus miesto savivaldybės valdančiojoje koalicijoje, todėl jos atstovas vicemeras D.Griškevičius privalo atsisakyti posto.

„Ko skyriaus taryba prašė, aš tą padariau, bet savivaldybės taryba priėmė sprendimą neatleisti iš pareigų“, - BNS sakė vicemeras.

Jis teigė kol kas neplanuojąs rašyti antro atsistatydinimo pareiškimo, bet prisipažino nuogąstaująs, kad gali būti pašalintas iš partijos.

„Yra dalis skyriaus narių, kurie nenori manęs matyti partijoje“, - tvirtino jis.

LSDP Šiaulių skyriaus pirmininkas Seimo narys Edvardas Žakaris BNS sakė, kad viskas yra D.Griškevičiaus rankose. Jis įtarė, kad vicemero neatleidimas iš pareigų buvo surežisuotas.

„Taryba per prievartą nieko negali laikyti darbe. Jis gali rytoj neiti į darbą. Tada ir paaiškės, ar žmogus laikosi savo žodžio“, - kalbėjo E.Žakaris.

Jis tvirtino, kad D.Griškevičiaus klausimą turės spręsti partijos Etikos ir procedūrų komisija.

Šios pirmininkas Donatas Augulis BNS teigė, kad susidariusi situacija nagrinėjama.

„Žiūrėsime, ar piktybiškai nesilaiko žodžio, ar galima priverstinai laikyti darbe. Pažiūrėsime, ką teisininkai sako“, - aiškino D.Augulis.

LSDP Šiaulių savivaldybės taryboje turi šešis atstovus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

piktas

piktas portretas
cia tas pats veikejas kur ji ta tipo akla boba veziodavo i susirinkimus..oi oi nepakeiciamas..slykstu net skaityti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių