Šiaulių savivaldybėje – valdžios persistumdymas

  • Teksto dydis:

Šiaulių miesto savivaldybėje susidarė nauja valdančioji dauguma, ji mėgins iš pareigų atstatydinti vicemerą Domą Girškevičių ir administracijos direktorių Eduardą Bivainį.

Ketvirtadienį miesto savivaldybės tarybos posėdyje numatyta svarstyti interpeliacijas šiems pareigūnams.

„Surinkti parašai po interpeliacijomis vicemerui ir administracijos direktoriui“, – BNS sakė vienas iš naujosios daugumos atstovų frakcijos „Už Šiaulius“ atstovas Denis Michailenko.

Anot jo, atleisti iš pareigų D.Griškevičių ir E.Bivainį siekiama, nes naujoji valdančioji dauguma šiuose postuose nori matyti savo žmones.

Nemanome, kad esame priešai išrinktam merui. Sėsime prie stalo ir siūlysime bendradarbiauti.

„Vietos savivaldos įstatyme numatyta, kad valdančioji dauguma dalyvauja valdžios formavime“, – teigė D.Michailenko.

Jo duomenimis, naująją valdančiąją daugumą Šiaulių savivaldybės tarybos sudarė iki šiol opozicijoje buvę socialdemokratai, „tvarkiečiai“, „darbiečiai“, judėjimo „Už Šiaulius“ atstovai ir iš dabartinės daugumos pasitraukę liberalai. Iš viso – 17 tarybos narių iš 31.

„Naujoji dauguma susiformavo realiai perėjus trims liberalams“, – BNS sakė Šiaulių konservatorių lyderis Tomas Petreikis.

Tai reiškia, kad Šiaulių miesto meras Artūras Visockas taryboje nebeturės daugumos palaikymo.

Mat opozicijoje kol kas lieka konservatoriai ir A.Visocko nepartinių sąrašo nariai bei keli frakcijoms nepriklausantys tarybos nariai.

D.Michailenkos teigimu, neatmetama galimybė, kad prie valdančiųjų prisidės daugiau tarybos narių.

„Nemanome, kad esame priešai išrinktam merui. Sėsime prie stalo ir siūlysime bendradarbiauti“, – BNS sakė D.Michailenko.

Iki šiol valdančiajai koalicijai priklausė šeši visuomeninio rinkimų komiteto „Artūro Visocko nepartinis sąrašas“ nariai, keturi konservatoriai, keturi liberalai, vienas socialdemokratas bei du Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovai. Kur eis pastarieji – pas valdančiuosius ar opoziciją – paaiškės ketvirtadienį. Mat į taryba ateis dirbti du nauji LVŽS atstovai vietoj į Seimą išrinktų kolegų.

Ketvirtadienio vakarą Šiaulių konservatoriai svarstys, kaip jiems elgtis – ar prisidėti prie naujosios daugumos, ar dirbti opozicijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių