Šešių partijų užmojis – puse milijono padidinti gyventojų skaičių

  • Teksto dydis:

Šešios partijos antradienį pasirašė susitarimą dėl emigracijos mažinimo ir gyventojų skaičiaus padidinimo daugiau kaip puse milijono per dešimt metų.

Lietuvos socialdemokratų, Darbo, Žaliųjų partijų, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovai įsipareigojo siekti, kad per 2015–2020 metų laikotarpį emigracijos srautų rodiklis būtų sumažintas nuo 18 iki 9 procentų.

Taip pat duotas pažadas sukurti ilgalaikę nacionalinę programą siekiant emigracijos ir reemigracijos bei migracijos srautų teigiamo balanso, o vykdant efektyvią demografinę politiką pasiekti, kad Lietuvoje 2025 metais gyventų 3,5 mln. gyventojų.

Statistikos departamento duomenimis, šių metų birželio pradžioje Lietuvoje buvo 2 mln. 904 tūkst. 391 gyventojas.

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius po pasirašymo žurnalistams sakė, kad dabar partijos turės siekti, kad jis būtų įgyvendintas. Emigrantai turės būti aktyviau raginami grįžti, skatinamas gimstamumas.

„Užtenka šnekėti per 25 metus, užtenka per įvairias valstybines šventes kreiptis į pasaulio lietuvius: grįžkit, padėkit, investuokit, ir po to nė piršto nepajudinti. Atsiranda institucija, kuri pradės valdyti tuos procesus, manau, kad atsiras programos, atsiras laiko grafikai, atsiras institucijos, kurios bus atsakingos, atsiras pinigai. Prasideda darbas“, - tvirtino šį susitarimą inicijavusių „tvarkiečių“ vadovas Rolandas Paksas.

Susitarimą pasirašyti atsisakė opozicinės partijos - Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai ir Liberalų sąjūdis. Jie dokumentą kritikavo, kad jame nekalbama apie konkrečias priemones, kaip emigracija bus mažinama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintars

Gintars portretas
Argi gali jaustis gerai gaudamas 500 euru, turedamas seima 4 asm todel turi emigruot kad gyventum o ne egzistuotum.......

vasia

vasia portretas
Labai dziugu , noreciau kad jie galetu sugristi , bet kur darbo vietos,kur normalus europietiski uzdarbiai ir europieriski santykiai su darbuotojais odabar kas ? .....

Tikrai padidins

Tikrai padidins portretas
emigraciją su savo darbo kodeksais ir kitais ne šeimai ir dirbančiam žmogui skirtais įstatymais.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių