Seimūnų ir jų padėjėjų išeitinėms išmokoms reikės 1,8 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Seimo nario mandato neteksiantiems politikams ir darbą prarasiantiems jų padėjėjams-sekretoriams rezervuota per 1,8 mln. eurų, pranešė „Lietuvos žinios“.

Išeitines išmokas parlamentarams, kurių įgaliojimai nutrūko, numato Seimo statutas. Į parlamentą neperrinktam politikui išmokama tiek vidutinių mėnesinių Seimo nario atlyginimų dydžio išeitinė išmoka, kiek metų nepertraukiamai truko jo kadencija Seime. Ši išmoka negali būti mažesnė kaip du ir negali būti didesnė kaip šeši vidutiniai mėnesiniai Seimo nario atlyginimai. Šiuo metu parlamentaro pareiginė alga siekia 2531 eurą, neatskaičius mokesčių. Tačiau parlamentarų algos yra didesnės, nes jiems taip pat mokamas priedas už tarnybos valstybei stažą.

Po rinkimų į Seimą 2008 metais buvo neperrinkti 67, 2012-aisiais – 63 parlamentarai. Prieš aštuonerius metus neperrinktiems Seimo nariams išmokėta 587 tūkst. eurų, o prieš ketverius metus – 840 tūkst. eurų išeitinių kompensacijų. Tačiau tuo metu parlamento narių algos buvo gerokai kuklesnės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrone

Audrone portretas
Man niekaip neaisku, kodel isskirtiniai seimo nariai, jiems vieni istatymai, eiliniam mirtingajam kiti. Juk pagal terminuota sutarti dirbantysis negauna iseitines kompensacijos pasibaigus sutarties laikui. Gal jau laikas suvienodinti ir taikyti visiems vienodus istatymus, tada nebus nei rietenu, nei pasipiktinimu.

Arunas

Arunas portretas
Kokios bl..t dar iseitines pasalpos??????Jei gerai dirbtu,tai ir iseit nereiktu,o dabar grobste lesas ir uz tai dar iseitines jiems.............Kiekvienam po tris metus Pravieniskese!!!!

adomas

adomas  portretas
niekada sitas nesiliaus kaip jus manote kam padare vel sauktiniu armija ogi tam kad jai pilieciai sukils ir policijos bus maza tada sauktiniai eis tramdys savo tevus draugus ir t.t. karine padetis o jums pudrina smegenis kad rusas pola :D grozekimes ka turim
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių