Seimui teikiamas projektas dėl valstybės vadovo statuso V. Landsbergiui

Seimui trečiadienį baigiant pavasario sesiją planuojama pateikti projektą dėl valstybės vadovo statuso Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui Vytautui Landsbergiui.

Trijų valdančiųjų frakcijų inicijuotas projektas įtrauktas į trečiadienio plenarinio posėdžio darbotvarkę.

Seimo teisininkai yra pateikę išvadą, kad siūlymas Aukščiausiosios Tarybos pirmininkui suteikti valstybės vadovo statusą gali prieštarauti Konstitucijai. Teisininkai remiasi ankstesniais KT nutarimais.

Įstatymo dėl Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos Pirmininko teisinio statuso projektu siūloma įtvirtinti, kad „Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos Pirmininkas nuo 1990 m. kovo 11 d. buvo atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovas“.

Seime jau buvo bandoma suteikti valstybės vadovo statusą V. Landsbergiui praėjusią kadenciją, tačiau tuometinio Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio iniciatyva nesulaukė buvusių valdančiųjų politinio palaikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

www

www portretas
O kiek jam metu? Ir dartroksto privilegiju? Kiek galima ticiotis is tautos?

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Malonėkite paviešinti KGB archyvų likučius, o tada diskutuosime kas yra kas :)

Hmhm

Hmhm portretas
Tauta jo niekada neišrinko, jam tauta tik šunauja. Sajudžio pirminku jis pats įsitrynė, ir paskui paminęs sajudžio tikslus ir patekęs prie lovio kolaboravosi su a.a A. M. Brazausku, butent V. Lansbergis ir a.a. A. M. Brazauskas kalti, kad Lietuvos kelias susiklostė ne taip kaip Estijos. KGB narių įslaptinimas ir dokumentų naikinimas, istorijos perašymas yra V. Lansbergio nuopelnas. Jo paskelbimas kaip prezidentu ar vadovu, butų visiškai nedemokratiškas veiksmas. Taip įvykus drąsiai galime teigti jog V. Lansbergis Autoritariškai pasiskelbęs vadovu yra diktatorius. Pagal mūsų demokratiškos valstybės konstitucija galima būtų inicijuoti diktatoriaus apkaltą. Tikiuosi bus pakankamai sveikų protų nepriimti tokios nesąmonės
VISI KOMENTARAI 81

Galerijos

Daugiau straipsnių