Seimui pristatytas kandidatas į VTEK narius

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ketvirtadienį pateikė kandidatą į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) narius – juo siūloma skirti 63 metų teisininką ir istoriką Antaną Šenavičių.

Pristatydamas kandidatą parlamento vadovas atkreipė dėmesį į ilgametę jo akademinio darbo patirtį, priminė veiklą Teisėjų etikos ir drausmės komisijoje, Tarptautinėje komisijoje nacių ir sovietinių okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti.

Paprašytas įvertinti dabartinę VTEK veiklą kandidatas sakė apie ją žinantis tik iš viešosios erdvės, todėl tai daryti jam būtų nekorektiška.

„Manyčiau, kad šios komisijos veikloje yra tam tikrų spragų, tam tikrų trūkumų, kuriuos reikėtų šalinti, juoba, kad teisinė bazė tam yra“, – pridūrė jis.

Su kandidatu susitiks Seimo frakcijos, dėl A. Šenavičiaus skyrimo VTEK nariu planuojama balsuoti gruodžio 14 dieną.

A. Šenavičius šiuo metu dirba Kauno technologijos universitete (KTU), anksčiau jis yra vadovavęs šios aukštosios mokyklos Teisės katedrai, taip pat yra dėstęs Mykolo Romerio, Edukologijos, Vilniaus Gedimino technikos universitetuose, 1990–1999 metais tarnavo vidaus reikalų sistemoje, turėjo pulkininko leitenanto, vyr. komisaro laipsnį.

VTEK iš viso turi sudaryti penki nariai. Šiuo metu dirba keturi: Virginijus Kanapinskas, Saulius Katuoka, Dalia Paulauskaitė ir Edmundas Sakalauskas.

Nuo šių metų kovo, kai iš pareigų atsistatydino Romas Valentukevičius, VTEK neturi nuolatinio vadovo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių