V. Semeška nežino, ar ir jam galioja pasikeitęs įstatymas

Seimui uždraudus Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nariui turėti savivaldybės tarybos nario mandatą, konservatorius Vilius Semeška nežino, kaip jam elgtis.

„Negaliu priimti jokio sprendimo, kadangi taip ir lieka neaišku, ar jau paskirtam valstybės pareigūnui, einančiam pareigas, galioja šis apsunkinimas ir ribojimas, kurio anksčiau nebuvo, kai buvau skiriamas į pareigas“, – BNS sakė VRK ir Druskininkų savivaldybės tarybos narys.

Jis teigė rugsėjo 27 dieną elektroniniu paštu išsiuntęs Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui ir Seimo Teisės departamentui užklausą, ar rugsėjo 25 dieną priimta VRK įstatymo pataisa galios tik naujiems komisijos nariams, ar ir anksčiau paskirtiems.

V. Semeška teigė nė vieno atsakymo nesulaukęs.

Negaliu priimti jokio sprendimo, kadangi taip ir lieka neaišku, ar jau paskirtam valstybės pareigūnui, einančiam pareigas, galioja šis apsunkinimas ir ribojimas, kurio anksčiau nebuvo.

„Kodėl tai svarbu? Todėl, kad valstybėje nebūtų priiminėjami įstatymai, skirti vienam asmeniui ar tikslinei asmenų grupei, kurie paskirti ir vykdo tam tikras pareigas, tačiau galbūt ne visuomet taip, kaip norėtų valdančioji dauguma, todėl siekiama juos įvairiais būdais eliminuoti“, – teigė jis.

Parlamento vadovas V. Pranckietis antradienį BNS teigė nematęs jokio V. Semeškos laiško.

„Nemačiau, pažiūrėsiu, koks ten yra kreipimasis, tada jam pakomentuosiu“, – sakė jis.

Kita vertus, Seimo pirmininkas įsitikinęs, kad naujas VRK nario veiklos ribojimas galioja ir jau paskirtiems komisijos nariams.

„Turėtų pasirinkti vieną vietą, nes jis dabar yra de facto abejose pozicijose. Jeigu nutarėme, kad neturėtų būti abejose pozicijose, tai turėtų rinktis vieną“, – teigė V. Pranckietis.

Rugsėjo 25 dieną Seimas priėmė pataisas, kurios VRK nariui nebeleidžia būti ir savivaldybės tarybos nariu.

Opozicija šias pataisas vadino susidorojimu, nes jos šiuo metu aktualios vieninteliam konservatorių į VRK deleguotam V. Semeškai. Mat jis yra ir VRK, ir Druskininkų savivaldybės tarybos narys.

Iki tol įstatymas numatė, kad VRK nario pareigos nesuderinamos su kandidato į Seimo narius, prezidentus, taip pat ir savivaldos tarybos narius, statusu, tačiau draudimo turint savivaldos mandatą tapti VRK nariu nebuvo.

Pataisų rėmėjai argumentavo, kad VRK negali dirbti savivaldos tarybos mandatą turintis žmogus, nes tampa kontroliuojančios institucijos nariu.

Valdantieji „valstiečiai“ anksčiau siekė atstatydinti aštriai oponuojantį V. Semešką iš VRK pareikšdami jam nepasitikėjimą, tačiau tuomet konservatorius balsavimą atlaikė.


Šiame straipsnyje: Vilius SemeškaVRK narys

NAUJAUSI KOMENTARAI

užjaučiu, nabagas konservatorius nebežino :)

užjaučiu, nabagas konservatorius nebežino :)  portretas
Visada žinojo ką liepia partija ir vykdė , o dabar priėmus VRK įstatymo pataisas - nebežino kaip elgtis :)))) Įstatymas ne rodiklis ? Ar konservatorius gali sėdėti ant dviejų kėdžių ? :))) ----Turėtų pasirinkti vieną vietą, nes jis dabar yra de facto abejose pozicijose. Jeigu nutarėme, kad neturėtų būti abejose pozicijose, tai turėtų rinktis vieną“, – teigė V. Pranckietis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių