Seimo valgykloje negalintis pietauti D. Kepenis: jaučiuosi pasmerktas kaip Hitlerio laikais

  • Teksto dydis:

Galimybių pasas apribojo ir neliečiamybę turinčių parlamentarų teises. Tie, kurie nesiskiepija, į Seimą įleidžiami, bet į Seimo valgyklą – ne, praneša LNK.

Valgo koridoriuje

Nėra galimybių paso – nėra ir kotleto. Kaip ir visoje Lietuvoje, tokia tvarka galioja ir Seimo valgykloje. O ką daro tie Seimo nariai, kurie skiepytis atsisako?

„Dėl blogų valdžios sprendimų kenčia tauta. Tarp jų – ir politikai“, – sakė Valius Ąžuolas.

„Valstiečio“ V. Ąžuolo pietūs dabar – obuolys ir jogurtas. Ir pietauja jis koridoriuje arba savo kabinete. Anksčiu, net ir per pandemiją, į valgyklą galėjo užeiti visi, užsisakyti išsinešti. O dabar nebe.

„Šioj kavinėj išsinešti negalima. Aš negaliu įeiti į vidų, draudžiama įeiti. Logikos ministro pareigybę tikrai reiktų įkurt, nes kai sprendimai prasilenkia su logika, tai visiškai nesuprantama ir dar didesnis chaosas“, – piktinosi V. Ąžuolas.

Taip pat prieš skiepus pasisakantis, taip pat „valstietis“ Dainius Kepenis į Seimo valgyklą bandė įeiti. Jo neįleido. Paklaustas, kur dabar valgo, išvardijo sveiko žmogaus taisykles: „Miegok šaltai, valgyk mažai, judėk dažnai, grūdinkis labai, mylėk karštai, kvėpuok giliai, atgailauk rimtai, melskis nuoširdžiai, ir būsi laimingas ir sveikas, tau nereikės nei skiepų, nieko nereikės, žmogau. Viskas bus gerai“.

D. Kepenis sakė, kad koronavirusu jau persirgo, tad, kaip jis vadina, „vergo pasą“ teoriškai gauti galėtų, bet neima iš principo, nes tokia tvarka jam nepriimtina.

„Tu esi pasmerktas kaip tas vargšelis Hitlerio laikais. Aš taip dabar pasijutau“, – teigė D. Kepenis.

Logikos ministro pareigybę tikrai reiktų įkurt, nes kai sprendimai prasilenkia su logika, tai visiškai nesuprantama.

„Na, ką padarysi. Tokia tvarka“, – šnekėjo kitas „valstietis“ Aurelijus Veryga. Jis Seimo valgykloje ramiai valgė troškinį. Paklaustas apie kolegų nusiskundimus, sakė tokioms tvarkoms pastabų turįs ir pats, nes net kai Lietuvoje buvo daugiau susirgimo atvejų, to nebuvo.

„Tai natūralu, kad tam tikrą pasipiktinimą kelia. Yra vietų ir be Seimo pavalgyt, neliks nevalgę“, – teigė A. Veryga.

Ir kiti Seimo nariai svarstė, ką nesiskiepijantiems kolegoms daryti.

„Lieka buterbrodą valgyt. Irgi išeitis“, – kalbėjo Seimo narys Algirdas Stončaitis.

Dar galima užsisakyti maisto per kurjerius arba pasidaryti testą ir galimybių pasą gauti bent laikinai.

„Viena iš alternatyvų yra testas. Ganėtinai sudėtingi laikai ir dėl to yra apsunkinimų“, – komentavo Seimo narys Marius Matijošaitis.

Galimybių pasą turi, bet įeiti negali

Seimo narių ir darbuotojų galimybių pasus valgykloje tikrinanti darbuotoja sakė, kad konfliktų prie durų nebūna, bet būna klausimų: „Sako, kodėl mes apsaugoj patikrinami ir vėl iš naujo tikrinami“.

Nes visi, kurie nėra Seimo nariai, be galimybių paso į rūmus apskritai negali įeiti. Seimo nariai gali, jiems – išimtis. Išeina, kad ši darbuotoja valgykloje stovi tik dėl tų Seimo narių, kurie skiepytis atsisako.

O liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas galimybių pasą turi, bet į Seimo valgyklą vis tiek neįleidžiamas.

„Likimas taip susiklostė, kad atsidūriau vienoj gretoj su D. Kepeniu“, – juokavo E. Gentvilas.

Priežastis buitiška. Sugedo E. Gentvilo telefonas ir išsijungė su visu galimybių pasu. Teks laukti, kol pataisys arba galimybių pasą išsispausdinti.

„Dabar piktinsiuosi ant viso pasaulio, ant A. Bilotaitės, kad štai kaip atsitinka. Bet manau, kad išsispręs šitas dalykas. Galų gale, kaip D. Kepenis, eisiu kur nors mieste į lauko kavinę pavalgyti“, – šnekėjo jis.

Seimo pirmininkės duomenimis, imunitetą turi virš 110 Seimo narių.

Pažadėjęs nesiskiepyti ir iš Seimo pradingęs Petras Gražulis, atrodydamas ne pačios geriausios formos, trečiadienį jau pasirodė nuotoliniame komiteto posėdyje. Jis pripažino, kad jo diagnozė – koronavirusas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

O tu ką, nepastebėjai?

O tu ką, nepastebėjai? portretas
Kad Lietuvą valdo sijonuoti puskvailiai Hitleriai, ir vienas durnas anūkas?

Šventoji inkvizicija

Šventoji inkvizicija portretas
Šventoji inkvizicija

Pil.

Pil. portretas
Vergo pasas galimybių pasas sakoma, tačiau LRK konstitucija sako ,kad piliečio asmens dokumentas pagrindinis yra piliečio pasas, joks kitas dokumentas neveikia.Kaip suprasti ,kodėl yra pažeidžiama LR Konstitucijoje žmogaus laisvė laisvai judeti.Manau atsakys Konstitucinis teismas. Dar daug visokių klaustuku, su tuo išgalvotų skiepų pasų.Juokas ima iš pasaulio žmonių pasityčiojimo.Juk tas pasas tai yra skiepų pasas ,daugiau nieko. Kas suinteresuotas neramumais visam pasaulyje ir Lietuvoje.Pasekmės gali būti neprognozuojamos.Ar apie tai pagalvojo mūsų politikai?
VISI KOMENTARAI 95

Galerijos

Daugiau straipsnių