Seimo valdyba patvirtino delegacijos darbui su Baltarusija sudėtį

Seimo valdyba trečiadienį vykusiame posėdyje patvirtino parlamentarų komisijos darbui su Baltarusija sudėtį. Delegacijai vadovaus „socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas, komisijoje – įvairių parlamentinių frakcijų atstovai.

Pasak konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio, delegacija net ir nevykdama į Minską gali nuveikti daug.

„Siūlyčiau tokią delegaciją sudaryti, didelių lūkesčių, kad netrukus vyks (į Baltarusiją – ELTA), neturėti, bet kaip politinį pareiškimą iš parlamento, manau, būtų reikšminga turėti“, – teigė G. Landsbergis. Jam antrino ir Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė.

Pasak jos, naivu tikėtis leidimo delegacijai vykti į Baltarusiją, tačiau komanda, pažymėjo politikė, gali dirbti ir Lietuvoje.

„Mes siunčiame įvairių politinių partijų atstovus. Mums reikia būti pasiruošus. Panašu, kad nevažiuosime artimiausiu metu. Reikia važiuoti su tikslu tarpininkauti, iš dalies mes deriname programą diplomatiniais kanalais“, – savo ruožtu teigė G. Kirkilas.

Kiek anksčiau parlamento planai delegaciją sudaryti iš Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narių buvo sulaukę kritikos dėl geopolitinio konteksto. Valdybos posėdyje buvo pažymėta, kad NSGK nariai, įtraukti į delegaciją, priklauso ir Europos reikalų komitetui (ERK), tad dalyvauti delegacijos veikloje gali.

„Mes traktuojame juos šį kartą kaip ERK narius“, – pažymėjo G. Landsbergis.

Delegacijoje yra 9 Seimo nariai: Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė, socialdemokratų frakcijos pirmininkė Rasa Budbergytė, „valstietis“ Jonas Jarutis, delegacijos vadovas G. Kirkilas, konservatorius Žygimantas Pavilionis, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Valerijus Simulikas, ERK nariai Ingrida Šimonytė ir Emanuelis Zingeris bei liberalas Gintaras Vaičekauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tas

tas portretas
jau isprotejes kirkinas cirkina visa sali juk tai senas gensekoAA chalujas pajutes kad prie valdlovio kelio nebera neprasytas lenda i svetima sali /komunizma/ kurt apsiramink pipkoriau matosi jau smegenis prarukei ir palik tus /bulbasus/ ramybeje patys susitvarkys o gal tikiesi babkiu is sorosfondo ?.. vargiai greiciau /rustaina/ pametes;;;;;;;

tai

tai portretas
Kvailių paradas, niekas jankių marionečių į BY neįsileis, kvietė stebėti rinkimus - nevažiavote, dabar lokite iš tvartelio būdos.

Gal

Gal  portretas
nusiraminkite bent kiek klounai Lietuvos?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių