Seimo valdyba neišleido J. Pinskaus pailsėti į Turkiją

Susirūpinę dėl pandeminės situacijos Seimo valdybos nariai nepritarė Mišrios Seimo narių grupės seniūno Jono Pinskaus asmeninei kelionei į Turkiją balandžio pradžioje.

Parlamentaro kelionei pritarė tik du Seimo valdybos nariai, šeši susilaikė.

Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas konservatorius Jurgis Razma mano, kad, besitęsiant pandemijai ir net blogėjant situacijai dėl naujų viruso atmainų, Seimo nariai turėtų parodyti pavyzdį mūsų žmonėms, kad šitame laikotarpyje derėtų susilaikyti nuo poilsinių kelionių į užsienį.

„Kiekviena  tokia kelionė sukuria papildomas rizikas dėl paties užsikrėtimo ir dėl galimybės atvežti naujas viruso rūšis į Lietuvą“,– Eltai sakė J. Razma.

Kiekviena  tokia kelionė sukuria papildomas rizikas dėl paties užsikrėtimo ir dėl galimybės atvežti naujas viruso rūšis į Lietuvą.

Beje, Seimo narys J. Pinskus prašė pritarimo jo asmeninei kelionei į Turkiją balandžio 2–9 dienomis, kai nebus rengiami Seimo plenariniai posėdžiai.

Pasak J. Razmos, Seimo valdyba neturi teisės uždrausti Seimo nariui išvykti. „Seimo valdybos pritarimas pateisina posėdžių praleidimą. Šiuo atveju, jeigu tą savaitę būtų komitetų ar komisijų posėdžiai, Seimo nariui negavus valdybos pritarimo kelionei ir jose nedalyvavus bus laikoma, kad jie nepateisinamai praleisti“, – sakė J. Razma.

Seimo pirmininko pavaduotojas socialdemokratas Julius Sabatauskas sako, kad, jeigu nebūtų viruso, nebūtų buvus problemos, nes, nesant Seimo plenarinių posėdžių, nėra problemos leisti Seimo nariui išvykti asmeniniais reikalais į kitą valstybę.

„Tačiau kai plinta kai kurios agresyvesnės viruso atmainos, manau, kad Seimo nariai turėtų būti rodantys pavyzdį visuomenei ir susilaikyti nuo tokių kelionių. Aš suprantu, kad psichologinė sveikata irgi svarbi ir ją būtų galima pataisyti būtent kelionės metu, bet neaišku tada, kaip bus su fizine sveikata. Nors nebus plenarinių posėdžių, bet vyks Seimo komitetų ir komisijų posėdžiai ir tada jo nedalyvavimas bus nepateisinamas“, – sakė Eltai J. Sabatauskas.

Pasak Seimo vicepirmininko konservatoriaus Pauliaus Saudargo, Seimo valdyba „neuždarys J. Pinskaus į narvą, o tik duos suprasti, kad pritarimo kelionei nėra ir, jeigu jis praleis posėdį, tai bus nepateisinama priežastis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
va, po tp ir kreipkis į Seimo valdybą... o dabar jau atostogos ir nuplaukė...

Genute

Genute portretas
Gerbiamieji Jums reikia apiforminti pagal Konstitucija atostogas ir nebus problemos atostogauti.

PUNSKAU,

PUNSKAU, portretas
pirma n u g r i a u k Lazdynų mik.rajone MONOLITINIUS gyv,namus ir PASTATYK naujus--- juk e s i ŽADĖJĘS vilniečiams,---Tik tada galėsi svajoti apie p o i l s į .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių