Seimo vadovas teigia juokavęs dėl G. Nausėdos keliamos grėsmės saugumui

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad jo komentaras dėl ekonomisto Gitano Nausėdos neva keliamos grėsmės nacionaliniam saugumui buvo ne taip suprastas. Anot Seimo vadovo, tiek G. Nausėda, tiek SEB bankas yra nepriekaištingos reputacijos.

V. Pranckiečio teigimu, jis juokavo, komentuodamas konservatoriaus Žygimanto Pavilionio nuogąstavimus, kad potencialiu kandidatu Prezidento rinkimuose laikomas SEB banko Lietuvoje prezidento patarėjas Gitanas Nausėda kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.

Praėjusį trečiadienį „Žinių radijo“ žurnalistui į klausimą, ar G. Nausėdos, kaip potencialaus kandidato į prezidentus, dabartinės pareigos banke nekelia grėsmės šalies nacionaliniam saugumui, V. Pranckietis teigė, kad „tikrai yra apie ką pagalvoti“.

Seimo pirmininkas aiškino, kad jau praėjusią savaitę toks žurnalisto klausimas jam sukėlęs juoką.

„Jeigu atsimenate, uždavėte klausimą, tai man net juoką sukėlė toks klausimas. Tokiame kontekste ir buvo atsakyta. Aš labai atsiprašau, jei kas nors suprato kaip nors kitaip. Aiškiai galiu pasakyti, kad tai yra nepriekaištingos reputacijos žmogus ir įmonė. Manau, kad tuo turėtume diskusiją baigti“, apibendrino V. Pranckietis.

Praėjusią savaitę Ž. Pavilionis asmeniškai kreipėsi į „Wallenberg Foundations AB“, pagrindinio SEB akcininko, prezidentą Peterį Wallenbergą jaunesnįjį ir fondo ryšiams su užsieniu vadovą Magnusą Scholdtzą dėl SEB banko Lietuvoje prezidento patarėjo G. Nausėdos statuso.

Seimo nariui nerimą sukėlė, anot jo, dviprasmiška ir pavojinga situacija, kuomet vienas žinomiausių šalies ekonomistų G. Nausėda vienu metu atstovauja SEB bankui ir yra įvardinamas kaip vienas iš potencialių kandidatų į Lietuvos Respublikos prezidentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir kas gali paneigt kad Seimo vadovas 'juokavo' RIMTAI...

jo

jo  portretas
mums tokiu grazuoliu nereikia i prezedentu posto tautos isdavikai savo banka isarde milijonus i kisene uz pardavima tautiecius uztat visi procentai i usienio kapitala o mums spyga taukuota ir dar tikisi tautos palaikyma i prezedentus nebent mes visai durniu tauta

Ss

Ss portretas
Pastumdelis tas mūsų seimo pirmininkas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių