Seimo teisininkas: slapto balsavimo valios paviešinimas yra pažeidimas

Grįžti į straipsnį

???

??? portretas
Koks pažeidimas? Aš negaliu paviešinti savo balsavimo, savo apsisprendimo?..

neišpruses

neišpruses portretas
"Jeigu Seimo narys paviešina, kaip balsavo per slaptą balsavimą, tai galima laikyti slapto balsavimo principo pažeidimu, teigia Seimo Teisės departamento vadovas." - išeitų, kad jeigu seimo narys, po balsavimo praneš savo rinkėjams savo poziciją, toks balsavimas turi būti paskelbtas negaliojančiu ?! Jeigu seimūnui nepatiko balsavimo rezultatai, jis paviešina savo pozicija balsavime ir balsavimai anuliuojami....... taip galima balsuoti visą kadenciją, kol rezultatas bus tinkamas (tik kada jis bus tinkamas visiems?) Manyčiau, kad reikalingi pirmalaikiai rinkimai, ar bent jau visuotinė tų "teisininkų" privaloma med. komisija.

...

... portretas
TRAGEDIJA tokie 'teisininkai': slapto balsavimo mechanizmas sukurtas apsisaugoti nuo trečių asmenų įsikišimo, o patys balsuotojai LAISVI savo asmeninę NUOMONĘ pareikšt (kol tame nėra agitacijos elementų).

darbininkas

darbininkas portretas
Dabar jau Pranckietis "vartys" įstatymų nuostatas pagal savo kurpalį. Logiškai mąstant, slaptas balsavimas reikalingas tam, kad balsuojantysis galėtų nieko ir niekieno nevaržomas ir neįtakojamas pareikšti savo valią. O kai valia jau pareikšta, dėl ko gi balsuojantysis negalėtų paviešinti SAVO sprendimo ???????? Šiuo atveju bandymas "kabintis" už procedūrų, skleidžia negerą dvoką ir garbės niekam nedaro. Šis bandymas tik "damušė" pranckiečio, ir taip jau varganą reputaciją. Buvo reikalinga seimūnų valią - valią gavote. Ji netinka? Nu tai bandysim dar kartą, kol kažkam įtiksim ???? Ko norėti iš paprastų žmonių, jei įstatymų kalvėje tokie dalykai dedasi ?

Galerijos

Daugiau straipsnių