Seimo rinkimuose jau balsavo per 137 tūkst. žmonių

  • Teksto dydis:

Seimo rinkimuose šią savaitę jau balsavo per 137 tūkst. žmonių – 26 tūkst. daugiau nei per praėjusius rinkimus tuo pačiu laikotarpiu.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, nuo trečiadienio iki penktadienio savo valią išankstiniame balsavime savivaldybėse, specialiuose paštuose bei namuose pareiškė 137 tūkst. 842 arba 5,53 proc. visų rinkėjų. Iš jų per 75 tūkst. balsavo iš anksto savivaldybėse, daugiau kaip 13 tūkst. – specialiuose paštuose ir dar beveik 50 tūkst. rinkėjų namuose.

Aktyviausi iki šiol buvo Nalšios (9,41 proc.), Varėnos-Trakų 9,25 proc.), Šalčininkų-Vilniaus (9,18 proc.), Lazdijų-Druskininkų (9,13 proc.), Biržų-Kupiškio (8,99 proc.) apygardų rinkėjai.

Kol kas mažiausiai rinkėjų balsavo Naujosios Vilnios (1,92 proc.), Marių (2,17 proc.), Panerių (2,21 proc.), Baltijos (2,47 proc.), Šeškinės (2,51 proc.), Šilainių (2,57 proc.) apygardose.

Šiemet Seimo rinkimuose registruota 2,49 mln. rinkimų teisę turinčių piliečių.

Per praėjusius Seimo rinkimus tuo pačiu laikotarpiu savo valią buvo pareiškę per 111 tūkst. arba 4,34 proc. visų rinkėjų: apie 50 tūkst. išankstiniame balsavime savivaldybėse, apie 14 tūkst. tūkst. specialiuose paštuose ir per 47 tūkst. namuose.

Balsavimas iš anksto bei specialiuose paštuose jau baigėsi, o balsavimas namuose šeštadienį dar tęsiamas. Namuose balsuoti gali neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, taip pat sulaukę 70 metų ir vyresni, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę.

Iš anksto savivaldybėse trečiadienį ir ketvirtadienį galimybę balsuoti turėjo piliečiai, sekmadienį negalintys atvykti į rinkimų apylinkę, o specialiuose paštuose balsavo esantieji sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose arba atliekantieji karo tarnybą, taip pat esantieji sulaikymo ir įkalinimo įstaigose.

Rinkimų dieną sekmadienį balsavimas rinkimų apylinkėse prasidės 7 ir baigsis 20 valandą.

Iš viso rinkimų biuletenyje daugiamandatėje apygardoje yra 14 sąrašų. Dvylika partijų savarankiškai dalyvaus rinkimuose, o keturios yra sudariusios dvi koalicijas.

Kad patektų į Seimą, partija turi surinkti ne mažiau kaip 5 proc. rinkėjų  balsų, koalicijai barjeras yra aukštesnis – 7 procentai.


Šiame straipsnyje: Seimo rinkimaipolitikarinkėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

NOSTALGIJA

NOSTALGIJA portretas
Na ir kas, kad "UŽ", nes jį vėl iš naujo taisys ir ko gero naujas Seimas, nes šitas nespės.

DARBO KODEKSAS

DARBO KODEKSAS portretas
Birutis Šarūnas Darbo partija už Bukauskas Valentinas Darbo partija už Čimbaras Petras Darbo partija už Daukšys Kęstutis Darbo partija už Dmitrijev Sergej Darbo partija už Filipovičienė Vilija Darbo partija už Fiodorovas Viktoras Darbo partija už Graužinienė Loreta Darbo partija už Kondrotas Jonas Darbo partija už Markauskas Raimundas Darbo partija už Paliukas Raimundas Darbo partija už Paulauskas Artūras Darbo partija už Sargūnas Ričardas Darbo partija už Skarbalius Valdas Darbo partija už Tamošiūnas Gintaras Darbo partija už Ulickas Darius Darbo partija už Ursul Sergej Darbo partija už Žvikienė Zita Darbo partija už Bastys Mindaugas Socialdemokratų partija už Bradauskas Bronius Socialdemokratų partija už Butkevičius Algirdas Socialdemokratų partija už Dudėnas Arūnas Socialdemokratų partija už Juodka Benediktas Socialdemokratų partija už Kirkilas Gediminas Socialdemokratų partija už Mikalauskas Vidas Socialdemokratų partija už Mikolaitis Gintautas Socialdemokr
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių