Seimo rinkimai – šią savaitę. Ką pravartu žinoti apie balsavimą?

Spalio 9-ąją – Seimo rinkimų sekmadienis. Trečiadienį ir ketvirtadienį – išankstinio balsavimo dienos. Ką naudinga žinoti ketinantiems balsuoti?

Išankstinis balsavimas visų pirma gali būti naudingas, jei pagrindinę rinkimų dieną negalėsite būti ten, kur esate registruotas. Išankstinio balsavimo dienomis kiekvienam balso teisę turinčiam piliečiui bus galima be problemų balsuoti Vilniaus savivaldybėje, tereikia su savimi turėti rinkėjo kortelę ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Jei kartais nespėjote prasitęsti dokumento galiojimo, pravartu žinoti, kad galima balsuoti ir su pasibaigusio galiojimo asmens dokumentu.

VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė primena, kad rinkėjo kortelė yra būtina tik balsuojant išankstinio balsavimo metu. Jei neturite kortelės, kuri įprastai pristatoma ten, kur esate registruotas, tuomet ją galite rasti svetainėje „Rinkėjo puslapis“ ir atsispausdinti.

Sekmadienį balsavimas vyks nuo 7 iki 20 val. Trečiadienį ir ketvirtadienį  (išankstinis) – nuo 8 iki 20 val.

Šių metų Seimo rinkimuose galės balsuoti šiek tiek daugiau nei 2,5 mln. Lietuvos piliečių.

Plačiau apie rinkimus – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visi

Visi portretas
Visi ,visi,visi eikime balsuoti.Ziurekite ,kad butu uzstampuoti.Nes jie neuzskaitys..gali pakeisti balsavimu deze.Mes balsuojame uz naujas ir jaunus ..partijas.Tik ne duog Die...uz senus .Socdemus..Tvarka ir teisigumas..Liberalai..Skaitykime ir ziurekime biuletenius.Tiesiog mes skaitysim su visais pazystamais..UzKa balsavome.Bukime protingi eikime balsuoti..jei neisime ar sugadintas biuletenis jie seni-vilkai uzskaitys sau.DIEVE..padek Lietuvai..kad butu isrinkti Teisingos partijos..

Nežinantiems

Nežinantiems portretas
Tiesiog nueikit ir nubalsuokit už bet ką, tik ne dabartinius valdančius ir bus viskas ok.

...

... portretas
KAIP galima kažkam atiduot balsą pagal antikonstitucinį rinkimų įstatymą? - būkim Piliečiais, visi į rinkimus, bet - sugadinkim biuletenius. Nes mums laisvai pasirinkt - NELEIDŽIAMA, tik gadindami biuletenius galim parodyti tikrąją savo valią.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių