L. Graužinienė Švedijoje ragino siekti greitesnio sutarčių su Ukraina ratifikavimo

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė Stokholme vykstančiame Šiaurės ir Baltijos šalių (NB8) parlamentų pirmininkų susitikime ragino šalis prisiimti daugiau atsakomybės skatinant Europos Sąjungos valstybes, ypač Graikiją, Kiprą ir Čekiją, kuo greičiau ratifikuoti ES bei Ukrainos asociacijos ir laisvosios prekybos sutartis.

Praėjusią savaitę Ukrainą aplankiusi Lietuvos parlamento vadovė Švedijoje taip pat pristatė pokyčius Ukrainoje kovojant su korupcija, pažangą dėl bevizio režimo, kitas reformas, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Pasak pranešimo, savo kalboje Seimo pirmininkė akcentavo, kad Vakarų šalys privalo išlaikyti sankcijas Rusijai ir teikti visokeriopą pagalbą Ukrainai.

„Nepaisant besitęsiančios Rusijos agresijos, kuri apsunkina perspektyvias Ukrainos valdžios iniciatyvas, Ukraina turėtų skirti daugiau pastangų reformoms, kovai su korupcija, verslo aplinkos gerinimui, visuomenės konsolidavimui, kovai su humanitariniais iššūkiais. O mes, Šiaurės ir Baltijos šalių parlamentai, turime toliau nuosekliai perduoti jai savo demokratijos, valdymo ir pažangių reformų patirtį“, – pranešime cituojama L.Graužinienė.

Reikšminga iniciatyva parlamento vadovė pavadino galimybę ES šalims bendradarbiauti su Ukrainoje aktyviai veikiančiomis visuomeninėmis organizacijomis teikiant sisteminę reabilitacinę pagalbą asmenims, grįžusiems iš karo zonos, bei jų artimiesiems.

L.Graužinienė šią savaitę Švedijoje dalyvauja Šiaurės ir Baltijos šalių (NB8) parlamentų pirmininkų susitikime. NB8 – Suomijos, Švedijos, Danijos, Norvegijos, Islandijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos – bendradarbiavimas, reguliariai vykstantis nuo 1992 metų įvairiose srityse ir įvairiais politiniais lygmenimis.


Šiame straipsnyje: Loreta Graužinienėkaras UkrainojeGotlando komunikatasNB8Ukraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
kokio pimpalo ji aiškina apie padėtį Ukr??? Tai nafig tuomet užsienio reikalų ministeris yra? Nebesuprantu, valdžiamogių sąlyginai mažai (lyginant su darbo liaudim), bet jie kipšai sugeba dubliuoti savo pareigas. Kada bus referendumas dėl kelnes trinančių 141?

Lietuvis

Lietuvis portretas
Idomu kam sita grauzike atstovauja? Deportuoti ja i ukrajina tegul dirba savo saliai ukrajinai. Man asmeniskai tie ukrainieciai nerupi o Lietuvos valdzia turi rupintis savo tautieciai o ne svetimtauciai ka Lietuvoje nera skurstanciu?

Kestui Br.

Kestui Br. portretas
Jūsų siūlymas balsuoti,,ne už tuos"skamba kaip pasityčiojimas.Juk puikiai žinote, kad šis 25 metus sėdintis 5 partiju kartelio ratelis vadinamas seimu,neprisileidžia naujų,,narių"net iš tolo.Nebent vieną-kitą.Katrie nieko negal padaryti nes jiems sukuriamas vakumas,jų istatymu projektai nuplukdomi net nesvarstant,o jie patys neretai specialiai padaromi kvailiais.Esant grėsmei prarasti valdymo monopolį,visas ratas susivienija į akmenį:ir liberoidai,ir konservai,ir socdemonai..na Darbaparcija su Teisingais Tapšnotojais kažkiek prisibijo demonstruoti savo šališkumo, bet ,,po kaldra"laikosi kartu tvirtai įsikibe.Turėjau vilties kad viena partija-socdemonų, dar gali viska pasukti i geraja puse,bet dabar matosi kad kažin:už SDT terminalo aferas(ir kitus nusikaltimus) nesiruošiama nieko bausti,korupcijos paimti už nasrų taip pat atrodo nesirengiama..Vėl po rinkimu eilės tvarka ateis konservai su liberoidais ir priš..iks ant Lietuvos kap arkliai.Kap praeita kadensiją..Ruoškim kruopas badmečiui
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių