Seimo pirmininkė: Darbo kodekso pataisos vilkinamos

  • Teksto dydis:

Parlamentinio Socialinių reikalų ir darbo komiteto siekis gauti Vyriausybės išvadą dėl naujojo Darbo kodekso pataisų - bandymas žaisti laiku, sako Seimo vadovė Loreta Graužinienė.

Ji žada siūlyti Seimo valdybai nepritarti tokiam komiteto norui.

„Siūlysiu valdybai nepritarti  komiteto išvados prašymui, nes tai yra formalus prašymas, dirbtinai stabdant laiką ir bandymas žaisti laiku“, - ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime pareiškė L.Graužinienė. 

Pasak jos, komitetas pasielgė neatsakingai, trečiadienį nesvarstydmas pataisų.

„Socialinių reikalų ir darbo komitetas pasielgė labai neatsakingai, formaliai paprašydamas Vyriausybės išvados dėl Darbo kodekso pataisų, neįstengdamas apsvarstyti net tų pataisų, kurios buvo būtinos ir kurias mes žadėjome priimti mūsų žmonėms iki spalio 9-osios (pirmojo Seimo rinkimų turo - BNS). Tikiuosi, kad komitetas suprato savo klaidą ir kitą savaitę susirinkę apsvarstys“, - teigė L.Graužinienė.

Komitetas trečiadienį paprašė Vyriausybės išvados dėl darbuotojams palankesnių Darbo kodekso pataisų - už tai balsavo 7 komiteto nariai iš 10-ies. Opozicijai priklausantys liberalai ir konservatoriai pasigedo ir Trišalės tarybos pozicijos, tačiau komitetas nepritarė tokiai idėjai.

Seimo valdybos patvirtintas plenarinių ir komitetų posėdžių grafikas numato, kad komitetai į posėdžius galėtų rinktis ne anksčiau kaip spalio 12-ąją.

Kitą savaitę Seimo ir komitetų posėdžiai dėl artėjančių rinkimų nevyks - Seimas susirinks po pirmojo rinkimų turo, spalio 11 dieną. Posėdžiai vyks ir spalio 12 ir 18 dienomis. Dabartinės kadencijos Seimas po antrojo rinkimų turo kol kas planuoja dirbti tris dienas - lapkričio 3, 8 ir 10 ąją, kai svarstys kitų metų biudžeto projektą. 

Tačiau L.Graužinienė sako, kad gali būti sušaukti ir papildomi posėdžiai.

„Yra pakankamai daug laiko, kad komitetas pataisas apsvarstytų, kurios buvo pateiktos Seimui - tai nėra daug pataisų“, - teigė ji.

Baigiantis kadenciją Seimas ketina dirbti iki lapkričio 15 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių