Seimo pirmininkas pritaria apkaltoms M. Basčiui ir K. Pūkui

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pritaria apkaltoms socialdemokratui Mindaugui Basčiui ir su „Tvarkos ir teisingumo“ sąrašu į Seimą išrinktam Kęstučiui Pūkui.

Pasak V.Pranckiečio, šių parlamentarų sprendimas nesitraukti iš Seimo kenkia parlamento prestižui.

„Seimo narių nepasitraukimas kenkia (parlamento prestižui), bet Seimo darbas jų atžvilgiui turbūt kad prestižui prisideda“, – antradienį žurnalistams Seime sakė V.Pranckietis.

Parlamento vadovas patvirtino, kad pritartų šių parlamentarų apkaltos procesams, juos inicijuoja opozicija.

„Manau, kad reikia sudaryti (apkaltų) komisijas, o jų pačių nuomonės (ar neturėtų trauktis iš Seimo) reikia klausti jų pačių, aš pritarčiau tokiam pasirinkimui (jei nuspręstų trauktis)“, – kalbėjo V.Pranckietis.

Didžiausios Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) seniūnas Ramūnas Karbauskis tvirtino, kad frakcijos atstovai parašais parems iniciatyvas dėl apkaltos procesų abiem parlamentarams.

„Mes esam už apkaltas. Žinau, kad bus renkami parašai apkaltai dėl M.Basčio konkrečiai, ir mes visi pasirašysime, lygiai taip pasirašysim ir dėl apkaltos K.Pūkui. Mes turime išsiaiškinti visą tiesą, kokia ji yra, ir tada spręsti, ar Seimo nariai gali užimti pareigas“, – žurnalistams Seime sakė R.Karbauskis.

R.Karbauskis taip pat teigė, kad konservatoriai pakeitė poziciją ir planuoja parašus rinkti nebe parlamentiniam tyrimui, o po apkaltos tekstu konkrečiai M.Basčiui, tačiau tvirtinant darbotvarkę konservatorius Andrius Kubilius informavo, jog per rytinį posėdį planuojama baigti rinkti parašus būtent dėl tyrimo komisijos.

Apkaltos procesą M.Basčiui rengti pradėjo opozicinė tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, tačiau po to nusprendė situaciją tirti giliau ir siūlo sudaryti laikinąją tyrimo komisiją grėsmėms nacionaliniam saugumui tirti. Komisija taip pat turėtų nustatyti, ar turimos informacijos pakanka pradėti Seimo nario apkaltos procesą.

Apkaltos iniciatyva M.Basčiui kilo, kai Valstybės saugumo departamentas dėl parlamentaro ryšių su nusikalstamo pasaulio ir Rusijos energetikos kompanijų atstovais atsisakė jam išduoti leidimą dirbti su slapta informacija. V.Pranckiečio raginimu M.Bastys dėl to paliko Seimo vicepirmininko pareigas, tačiau iš parlamento trauktis sako nematantis pagrindo.

VSD medžiagoje aprašomi M.Basčio ryšiai su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu. VSD vertinimu, šie ryšiai daro M.Bastį pažeidžiamu ir keltų grėsmę jam patikėtos valstybės paslapties saugumui.

K.Pūkui apkalta gali būti rengiama dėl kaltinimų seksualiniu priekabiavimu. „Info TV“ pranešė, kad į televiziją kreipėsi vilnietė, kuri teigia pokalbyje dėl parlamentaro padėjėjos darbo sulaukusi K.Pūko siūlymo apsilankyti jo kambaryje Seimo viešbutyje, apžiūrėti miegamąjį ir pareiškimų, „kaip būtų smagu pasivolioti miegamojo lovoje“. Pasak žurnalistės, vilnietė pasakojo per pirmąjį pokalbį sulaukusi komentarų apie savo krūtinę ir kitų nederamų užuominų.

Seimo Moterų grupė kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama išnagrinėti parlamentaro elgesį ir įvertinti apkaltos procedūros galimybę. Pasak grupės vadovės Aušrinės Armonaitės, K.Pūkui nepriėmus sprendimo atsisakyti mandato ar apkaltos klausimui nesulaukus paramos Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje, procedūra gali būti inicijuojama atskirų parlamentarų iniciatyva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com portretas
"Pasak V.Pranckiečio, šių parlamentarų sprendimas nesitraukti iš Seimo kenkia parlamento prestižui." Su Seimo pirmininku pilnai sutinku. Dar labiau yra tai, kad šitas Seimas yra išrintas pagal idiotišką, antiteisinį, antidemokratinį, antikonstitucinį Seimo rinkimų įstatymą ir tai daro Seimo prestižą LYGŲ NULIUI, nusikaltėlių gaujos Seime. Apie tai detaliai skaitykite 2017-3-11 straipsnį "Okupuota nepriklausomybė".. Pastudijuokite.... ponai, ignoravimas veda prie moralino žlugimo. Nenaikinkite Valstybės, iš kurios biudžeto žeriate į savo kišenes.

...

... portretas
Taip po truputį Seimas ir sumažės iki pageidaujamo 100 narių skaičiaus.

NA NA

NA   NA portretas
o Bilotaitė ,matomai Lietuvai, pavyzdys,_____niekas nedrįsta pritaikyti krikščioniškų įstatymų ir per seimo ,posėdžius galima su mylimaisiais ,,,sėkmės , te visad šviečia saulė ,,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių