Seimo pirmininkas neabejoja V. Bako lojalumu Lietuvai

  • Teksto dydis:

Nėra nei politinio, nei teisinio pagrindo abejoti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Vytauto Bako lojalumu Lietuvai, teigia Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Taip jis atsakė į Seimo narių konservatorių Žygimanto Pavilionio ir Arvydo Anušausko kreipimąsi dėl V.Bako. Juo prašyta įvertinti „valstiečio“ galimybę vadovauti vienam svarbiausių parlamento komitetų. Seimo nariams nerimą sukėlė pranešimas, kad 2011 metais V.Bakas, kaip pareigūnų profesinės sąjungos atstovas, siekė užmegzti ryšius su Rusijos profesinėmis sąjungomis.

„Atsižvelgiant į minėtas aplinkybes, kelia susirūpinimą, ar toks tendencingas Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko V.Bako veiksmų interpretavimas bei jo lojalumo valstybei klausimo eskalavimas būtent šiuo metu, kai kaip niekada turime būti vieningi, kai kyla pagrįstų abejonių Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos karinių pratybų „Zapad“ akivaizdoje, nėra Rusijos Federacijos propagandos pasekmė“, – pranešime spaudai teigia V.Pranckietis.

Anot jo, V.Bakas į Rusijos Federacijos ambasadorių Lietuvoje kreipėsi 2011 metais, tai yra prieš šešerius metus, kreipimosi faktas niekada nebuvo slepiamas.

„Per šešerius metus nei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, nei Valstybės saugumo departamentas jokių grėsmių dėl minėto kreipimosi neįžvelgė. Be to, V.Bako teigimu, tokie pat kreipimaisi buvo nusiųsti ir kitų valstybių giminingoms organizacijoms“, – teigiama pranešime.

Parlamento vadovas taip pat atkreipė dėmesį, kad Valstybės saugumo departamentas, tikrindamas V.Baką, nenustatė jokių aplinkybių, kurioms esant leidimas dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija jam nebūtų išduotas.

„(...) o tai liudija, kad nėra neleistinų ar įtartinų ryšių su Rusijos Federacijos institucijomis, įstaigomis, visuomeninėmis organizacijomis ar fiziniais asmenimis“, – pabrėžiama Seimo vadovo pranešime.

V.Bakas į Seimą išrinktas pernai pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonim

Anonim portretas
O kaip Bakas Bastį prie kryžiaus kalė. Man Basčio negaila, gaila tik kad standartai labai dvejopi

Abejotinas šitas

Abejotinas šitas  portretas
diegas.Girdėjau kad kažkadais pats buvo užmezges ryšius su rusu profsajungomis ir kitais 'kaimyninės šalies'atstovais..Ir jo uolumas puolant rusus aršiau už Grybą, kelia ne pasitikėjimą o nemenkus įtarimus.Primena tuos kurie gaudė su stribais žmones..

klausimas

klausimas portretas
jis neabejoja bet idomu kaip kiti pats bakas tai kelis sumaise su meslu itares rusu kvapa o pats idomu kuo kvepia
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių