V. Pranckietis ragina VTEK vadovą atsistatydinti

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis penktadienį paragino Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos vadovą Romą Valentukevičių trauktis iš pareigų.

„Ne“, – žurnalistams Seime į klausimą, ar R.Valentukevičius gali toliau eiti pareigas, penktadienį po susitikimo su VTEK vadovu sakė V.Pranckietis.

Jis teigė iš VTEK pirmininko sulaukęs prašymo duoti šiek tiek laiko apsispręsti, bet patvirtino, kad per tam tikrą laiką nesulaukęs atsistatydinimo rašto inicijuos atleidimo procedūrą.

VTEK vadovas trauktis neskuba

VTEK vadovas R.Valentukevičius po susitikimo žurnalistams sakė apsispręsiantis iki antradienio. Taip pat jis tvirtino nepadaręs klaidų ir nepažeidęs įstatymų, kai vienasmeniškai nusprendė nepradėti tyrimo dėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovės parlamentarės Gretos Kildišienės situacijos, kai ši naudojosi iš „Agrokoncerno“ nuomojamu automobiliu.

„Dar nieko negaliu pasakyti, aš turiu laiko iki antradienio. Aš pasakysiu. Yra žmogiška nešokti nuogam į dilgėles, o palaukti dieną kitą. Galbūt pirmadienį bus pirmininkas informuotas, aš pasakiau, kad artimiausiu metu pateiksiu pirmininkui informaciją“, – sakė R.Valentukevičius.

Aš pasakysiu. Yra žmogiška nešokti nuogam į dilgėles, o palaukti dieną kitą. Galbūt pirmadienį bus pirmininkas informuotas.

Seimo pirmininkas laikosi pozicijos, kad komisijos vadovas pažemino VTEK reputaciją.

„Turbūt jūs ne blogiau už mane žinote, jei asmuo pažemina organizacijos reputaciją, kuri turi būti nepriekaištinga, mes net neturėtume svarstyti ar spręsti (dėl galimybių asmeniui toliau eiti pareigas)“, – sakė V.Pranckietis.

Pasak jo, R.Valentukevičius turi trauktis dėl vienasmenio sprendimo nepradėti tyrimo.

„Vienasmenis sprendimas ir teisinimas, aiškinimas, kada turėjo būti komisijos sprendimas“, – motyvus, kodėl R.Valentukevičius turi trauktis, trumpai nurodė Seimo pirmininkas.

Tyrimo nepradėjo, nors to prašė pati G.Kildišienė

R.Valentukevičius išaiškinimą LVŽS frakcijos seniūno pavaduotojai G.Kildišienei dėl automobilio, nuomojamo iš partijos pirmininko Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“, pateikė nesitaręs su kitais komisijos nariais, tačiau aiškėja, kad pati parlamentarė prašė komisijos atlikti tyrimą.

„Atsižvelgdama į kilusias viešas diskusijas, neva aš pažeidžiau teisės aktų reikalavimus, kreipiuosi į VTEK. Prašau ištirti situaciją bei patiekti atitinkamą išaiškinimą dėl privačių interesų deklaravimo“, – rašoma Seimo narės kreipimesi. Jį politikė sekmadienį elektroniniu paštu išsiuntė VTEK.

Pirmadienį ji gavo komisijos pirmininko R.Valentukevičiaus pasirašytą išaiškinimą, kurį jis pateikė nesitaręs su kitais komisijos nariais. R.Valentukevičiaus atsakyme G.Kildišienei nurodoma, kad aplinkybės, kai jai artimas asmuo su „Agrokoncernu“ sudarė automobilio išperkamosios nuomos sandorį ir leido parlamentarei automobiliu naudotis, „savaime interesų konflikto nekelia“.

Pats R.Valentukevičius sako, kad pateikė ne išvadą, o paaiškinimą, kuriam nereikia komisijos balsavimo, ir tai esanti įprasta praktika gavus Seimo narių klausimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

marionečių

marionečių  portretas
teatras jau primena turgų ........... greit nebus ką lesint

Agota

Agota portretas
V. Pranckiečiui . Vienas iš valdžios dėsnių sako ;''Klysta visi , bet išmintingi žmonės slepia savo klaidas, o kvailiai jas pripažįsta viešai . /Politikos pradžiamokslis V.Pranckiečiui/

pypenas

pypenas portretas
Lietuvoje dabar dvi opios problemos:D.Trampas ir D.Kildiškienė,atrodytų kad Lietuvoje daugiau jokių problemų nėra.........????????
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių