Seimo nariui R. Šarknickui teko atsisakyti vaidmens spektaklyje

  • Teksto dydis:

Su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga į parlamentą išrinktam Robertui Šarknickui teko atsisakyti vaidmens savo paties režisuotame spektaklyje.

Išrinktas į parlamentą R.Šarknickas Seimo Etikos ir procedūros komisijos klausė, ar galėtų vieną kartą per mėnesį vaidinti savo prieš pusmetį pastatytame spektaklyje „Tyli naktis“, jei už tai neimtų atlygio.

Aktorius, režisierius sakė, kad pakaitinio aktoriaus jo vaidmeniui nėra, nes scenos partnerė aktorė Doloresa Kazragytė šiame spektaklyje nesutinka vaidinti su kitu aktoriumi.

Nagrinėjant klausimą Seimo komisijos posėdyje trečiadienį Seimo kanceliarijos Teisės departamento direktorius Andrius Kabišaitis sakė, kad galutinį žodį šioje situacijoje turėtų tarti Konstitucinis Teismas (KT), bet pagal ligšiolinę praktiką tikėtina, jog nuolatinis to paties vaidmens atlikimas gali būti pripažintas darbine veikla.

„Seimo narys gali prarasti mandatą, jei nenutraukia savo darbinės veiklos, galutinį žodį tartų Konstitucinis Teismas, bet pažiūrėjus KT praktiką šiuo klausimu matyti, kad nėra reikšmės, ar darbas atliekamas už atlygį, jis gali būti ir nemokamas, bet susijęs su įsipareigojimu“, – pabrėžė Teisės departamento vadovas.

Konstitucija numato, kad Seimo nario pareigos, išskyrus jo pareigas Seime, nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis valstybinėse įstaigose ir organizacijose, taip pat su darbu verslo, komercijos bei kitose privačiose įstaigose ar įmonėse. Seimo narys negali gauti jokio kito atlyginimo, išskyrus atlyginimą už kūrybinę veiklą. Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad Seimo nario kūrybinė veikla turi būti atribota nuo darbo, tarnybos ir panašių įpareigojančių santykių.

R.Šarknickas komisijai patvirtino po šio išaiškinimo spektaklyje nevaidinsiantis.

„Teks atsisakyti. Turi būti skaidrumas, Konstitucijos reikia laikytis, riekia kažką aukoti, kad kitiems rodytum gerąjį pavyzdį“, – BNS po komisijos posėdžio sakė R.Šarknickas.

„Mano kolegė, legendinė aktorė D.Kazragytė nusprendė su kitu aktoriumi neatlikti vaidmens tame spektaklyje, nes priprato su manimi dirbti scenoje, tiek repeticijos, tiek spektaklio metu, turbūt kiekvienas aktorius turi savo artimą partnerį, su kuriuo nesinori greitai skirtis. Aš irgi su D.Kazragyte nenoriu skirtis, bet Seimo nario kelią pasirinkau pats, tenka priimti tokį sprendimą. Tarsimės su aktore D.Kazragyte, ieškosime kito aktoriaus, gal ji sutiks atlikti vaidmenį (su kitu aktoriumi)“, – kalbėjo R.Šarknickas.

Spektaklį pagal Haroldo Miulerio kūrinį „Tyli naktis“ R.Šarknickas pastatė Alytaus miesto teatre, jo premjera įvyko šių metų pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

edita

edita portretas
Gerbiu sprendimą

as

as  portretas
man jis toks" liūdnojo vaizdo riteris"- girdėjau ne kartą TV laidose pasakojo apie savo gyvenimą vaikų namuose..aktoriaus duona ir ne sviestu tepta, tai jeigu pasisekė ir 4m papuolė į seimą su geru stabiliu atlyginimu, tai kokio dar bieso blaškytis su vaidyba? suprantu, D.Kazragytė ir sunkokai verčiasi, tai nereikėtų išsidirbinėt ir bandyt vaidint su kitu aktorium..

Geka

Geka portretas
Jei atejai i seima, tai dirbk Lietuvai ir jos zmonems! Nori dirbt teatre-varyk is seimo lauk!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių