Seimo narių išlaidavimas nedirbant: kada tai bus išspręsta?

Kol Seimas metų metus nesiryžta priimti savo teisių ir garantijų įstatymo, nedarbingumą turintys Seimo nariai leidžia parlamentinei veiklai skirtus pinigus. Į priekabiavimo skandalą įsivėlęs Kęstutis Pūkas turėdamas nedarbingumo pažymą sugebėjo išleisti tūkstančius eurų valstybės lėšų. Parlamentarų garantijų įstatymas apibrėžtų ir Seimo narių atostogas, daugiau aiškumo atsirastų besilaukiančioms seimūnėms.

Netrukus ketvirto vaikelio susilauksianti Viktorija Čmilytė-Nielsen dar aktyviai dirba Seime ir prisipažįsta iki šiol nežinanti, kiek turės vaiko priežiūros atostogų. Moteris dėl to žada pasitarti su šeima. Tačiau ilgai atitrūkti nuo Seimo narės darbo nesirengia.

„Būtų paprasčiau, jei jau būtų priimtas įstatymas, kuriame visiškai aiškiai ir nedviprasmiškai būtų apibrėžtas Seimo narių atostogų laikas ir parlamentinių išlaidų naudojimo taisyklės, nes šiandien dažnai susiduriame su tokiais ribiniais atvejais“, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narė.

Viktorija Čmilytė-Nielsen/V. Jurevičiaus / BFL nuotr.

Seimo narių garantijų įstatymo priėmimas išspręstų ir parlamentinių lėšų naudojimą. Į priekabiavimo skandalą įsivėlęs K. Pūkas turėdamas beveik 50-ies dienų nedarbingumą ir kelis mėnesius nesirodydamas Seime sugebėjo panaudoti 2,5 tūkst. eurų parlamentinei veiklai skirtų lėšų. Šimtai buvo išleisti automobilio priežiūrai, kanceliarinėms prekėms, suvenyrams. Pats parlamentaras komentuoti nieko nenori. Tuo metu Seimo pirmininkas nepraranda vilties, kad viską į vietas surikiuos parlamentarų garantijų įstatymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

norma

norma  portretas
,,matai vis juokiasi šitas didis naujos lietuvos kūrėjas ,tokia lietuva pagal pono šito norus buvo, bet matote nutyko tas blogis ,bet ponas šito nevardina o tik laiką tempia sau naudos traukia , dėtu popierių ir neštu kojas bet ne tas čia politikas yra , biurokratinio mastymo,ponas

minde

minde portretas
kiaules akis ir valdzia turi ir darbdaviai visi vargsu luomas .o vergai aria ir dar nasumo nera nuvaziuokit i danija ten po 30valandu dirba ir gyvena nemokat vadovaut neturit gabumu nedarykit verslo .o vogt moka visi

Vika

Vika portretas
Manau,kad i seima neturetu papulti pagal partinius sarasus, o tik tokie, uz kuriuos balsuoja zmones. O tai sedi ne vienas 28-tus metus, o naudos kaip is ozio pieno. Tie senbuviai jau oziu trenkia, bet ir toliau nepajudinami. Kas cia per rinkimu istatymai tokie? Turi buti ne daugiau 2 kadencijas renkami, po to - pertrauka, paskui vel galetu bandyti. O tai dabar jauciasi nepakeiciami ir stabdo visa progresa, nes,kaip sakoma, stovintis vanduo rugsta. Laikas keisti rinkimu istatyma, tik jie to nedaro,nes nenori pjauti sakos,ant kurios patys sedi. Velniava gaunasi, atleiskite.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių