Seimo nario A. Skardžiaus šeima investuoja į energetiką Baltarusijoje

  • Teksto dydis:

Seimo nario socialdemokato Artūro Skardžiaus šeima investuoja į energetiką Baltarusijoje, rašo naujienų portalas 15min.lt.

Anot politiko, dideli pinigai skirti žaliosios energetikos projektui kaimyninėje šalyje. Į švaresnės energijos gamybą baltarusiams A.Skardžiaus žmona Snieguolė jau investavo 100 tūkst. eurų.

Duomenys apie S.Skardžiuvienės suteiktą paskolą Baltarusijos įmonei aiškėja iš jos sutuoktinio Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateiktos interesų deklaracijos. Perrinkimo į Seimą siekiantis A.Skardžius VRK deklaravo, kad jo žmona pernai lapkritį "Investenergostroi" paskolino lygiai 100 tūkst. eurų.

A.Skardžius 15min.lt nurodė, kad Baltarusijoje registruota "Investenergostroi" - verslas, su kuriuo jo sutuoktinė susijusi tiesiogiai. "Čia Baltarusijos yra įmonė. (...) Tai yra kaip ir Lietuvos įmonė, gaminanti saulės elektrinių elementus. Čia buvo pirkta ir pastatyta ten. Tai čia paskola, kaip sakyti, savo akcijų daliai".

Anot jo, paskolos suma atitinka jo sutuoktinės akcijų dalį baltarusiškame versle. "Ten paprastas UABas, su kitais lietuviais įregistravę įmonę - tam, kad pastatytų saulės elektrinę ir gautų remiamą tarifą", - aiškino A.Skardžius.

Parlamentaras Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai nėra deklaravęs, kad jo žmona valdo Baltarusijoje veikiančios įmonės akcijas.

A.Skardžius yra Seimo Ekonomikos komiteto vicepirmininkas, Seimo energetikos komisijos narys, Seimo tarpparlamentinių ryšių su Baltarusija grupės pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia

Dalia portretas
Tikrai, bjauru į tokius žiūrėti.

Anima

Anima portretas
Jau vien į to raudonsnukio snukį bloga žiūrėti.

Nu ir kas?

Nu ir kas? portretas
Kokia žala Lietuvai ir lietuvių Tautai?Taigi paskolino..Ir deklaravo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių