Seimo nariai sutiko dar metams susiveržti diržus

  • Teksto dydis:

Parlamentarai antradienį sutiko, kad dar metams būtų pratęstas parlamentinei veiklai skiriamų lėšų ir Seimo vadovybės reprezentacinių fondų sumažinimas.

Pagal Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės siūlymą, ir kitąmet Seimo nariams su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms kiekvieną mėnesį atsiskaitytinai būtų skiriama 1 vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio (VMDU) dydžio suma. Tai sudaro apie 700 eurų.

Seimo pirmininkui reprezentacijos išlaidoms apmokėti kiekvieną mėnesį ir toliau bus skiriama 1 VMDU dydžio suma, o Seimo pirmininko pavaduotojų reprezentaciniai fondai liks po 0,5 VMDU.

Šią Seimo statuto pataisą siekta priimti dar spalio 1 dieną, bet tuomet dalis parlamentarų boikotavo priėmimą ir jis buvo nukeltas kitam posėdžiui.

Antradienį už sumažinimą balsavo 84 parlamentarai, vienas buvo prieš, penki susilaikė.

Parlamentinių išlaidų mažinimo pratęsimą pasiūliusi Seimo pirmininkė jį argumentavo taupymo būtinybe. Pasak L.Graužinienės, tokiu būdu kitąmet bus sutaupytas apie 1 mln. eurų.

„Manau, kad šiuo metu tiek Seimo pirmininkui, tiek Seimo nariams skiriamos lėšos yra pakankamos, kad jie galėtų vykdyti savo funkcijas. O net ir tie Seimo nariai, kurie lėšas parlamentinei veiklai skiria iš savo atlyginimo, supranta, kad šiandien mūsų prioritetas turėtų būti mažai uždirbančių žmonių pajamų didinimas. Tol, kol mes iki tinkamo lygio nepakėlėme minimalios mėnesinės algos, pedagogų, ikimokyklinių įstaigų darbuotojų algų bei pensijų, neturėtume didinti valstybės ir Seimo narių išlaidų“, – sakoma BNS perduotame Seimo pirmininkės komentare.

Pirmąkart lėšos parlamentinei veiklai buvo sumažintos 2008 metų lapkritį dėl ekonominio nuosmukio. Seimas parlamentinei veiklai skiriamas lėšas per kelis kartus sumažino nuo 3 iki 1 VMDU dydžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Koks cia susiverzimas nejuokinkite liaudies ant minimo metus pagyvenkite va cia bus susiverzimas o ne pasityčiojimas is Lietuvos žmonių.

Magyla

Magyla portretas
Jau Lietuvai galas, jei net seimūnai neprivalgo.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
A, supratau, nuo per sunkių piniginių jiems smunka kelnės.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių