Seimo nariai nusiteikę taupyti

  • Teksto dydis:

Seimas priėmė Seimo Statuto pataisas, kuriomis nuspręsta nedidinti reprezentacinėms išlaidoms ir parlamentinei veiklai skiriamų lėšų dydžio ir juos palikti sumažintus neribotam laikui.

Už šias nuostatas balsavo 80 Seimo narių, balsavusių prieš nebuvo, susilaikė 20 parlamentarų.

2010 m. sausio 1 d. įsigaliojus laikinoms Seimo Statuto pataisoms iki 1 VMDU (vidutinis mėnesinis darbo užmokestis) dydžio sumos buvo sumažintos Seimo Pirmininkui reprezentacijos išlaidoms apmokėti skiriamos lėšos, iki 0,5 VMDU dydžio sumos sumažintos Seimo Pirmininko pavaduotojams reprezentacijos išlaidoms apmokėti skiriamos lėšos bei iki 1 VMDU dydžio sumos buvo sumažintos kiekvieną mėnesį Seimo nariams skiriamos lėšos išlaidoms, susijusioms su jų parlamentine veikla. Iki šiol dėl reprezentacinėms išlaidoms ir parlamentinei veiklai skiriamų lėšų dydžio nedidinimo buvo apsisprendžiama kasmet.

Pagal Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio ir Seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos Rimos Baškienės pateiktus pasiūlymus, šios sumažintos išlaidos bus taikomos neribotą laiką. Per metus tai leis sumažinti valstybės biudžeto lėšų poreikį apie 1,051 mln. eurų.

Įstatymu buvo numatyta, kad prie ankstesnių dydžių bus grįžtama nuo 2018 m. sausio 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jie saves nenuskriaus,bet eilini zmogeli tai taip.Kas juos isrinko -MES .Ir kai sudarai sutarti kad jie seime renkami 4 metams ,kokia gali būti kalba apie iseitine kompensacija ,o kokie pinigai nuplaukia uz ju blogus darbus i ju kisenes,

Anonimas

Anonimas portretas
Seimunu ne mazeja ,bet tik dideja ju pavaduotoju ir ju islaidu,Sumazinti iki 91 ,ir tai perd daug.Ne riejasi kaip sunys.

šaunuoliai. .

šaunuoliai. . portretas
Taupydami prokurorams kelia algas..........baisu. ...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių