Seimo narės D. Šakalienės komandiruotė į tvartą

Tačiau parlamentarė neslėpė žinanti, kad tikrintas ūkis oficialiai yra įregistruotas už 10 km nuo tos vietos, kur realiai (tai yra gyvenvietėje) septynis mėnesius yra laikoma keliolikos galvijų banda.

Dėl jos mėšlo ir srutų skleidžiamo tvaiko ir konfliktuojama.

"Išgirdau iš ūkininkų daug visko – ir visas teorijas apie ponios Linos pavydą, ir kitus dalykus. Pokalbis buvo labai nemalonus. Tačiau aš jiems tiesiai pasakiau, kad jų atveju yra teisės reguliavimo spragų, kurios bus taisomos ir, kad tai palies ir juos, ir daugelį kitų, kurie vykdo ūkinę ir komercinę veiklą kaimynams po nosimi. Yra skirtingas dalykas, kai karvė laikoma savo poreikiams, ir kai vykdoma ūkinė ir komercinė veikla. Ir jei ūkis yra registruotas kažkur laukuose, o 6–7 mėnesius visi šitie gyvuliai laikomi gyvenvietėje, tai yra netinkama ir neteisinga", – dienraščiui pabrėžė D.Šakalienė.

Parlamentarė antrino ir kartu su ja atvykusiam Nacionalinio visuomenės sveikatos centro direktoriaus pavaduotojui Robertui Petraičiui, kuris esą teigė, kad ūkininkų kaimynai, šiuo atveju Lina su šeima, turi teisę į sveiką ir saugią aplinką.

"Bet kurį besiskundžiantį žmogų galima paversti kvailiu. Man labai gaila Linos, todėl aš ir atvažiavau. Aplinkosauga net ne mano sritis, bet čia aš matau didžiulį biurokratizmo liūną, kažkokį dangstymą, korupcinius ryšius ir net nesugebėjimą suvokti, kas vyksta. Man tai yra svarbu, ir Linai pasakiau, kad eisiu iki galo", – tikino Seimo narė.

Ūkininkė Zita turi kitokį požiūrį, jos manymu, ūkis gali būti įregistruotas bet kur, ir ji gyvulius galinti laikyti, kur nori: "Mūsų žemė yra kitoje vietoje, o ūkis – ten, kur gyvename. Gyvulius galima laikyti, kur nori. Man priklauso namas, o mano vyras iš manęs išsinuomojo tvartus. Registre viskas sutvarkyta. Daugiau informacijos jums nebeteiksiu."

Pažadėjo lankytis dažniau

D.Šakalienė teigė, kad ją, kaip ir kartu atvykusį aplinkos viceministrą M.Gudą, stebino vietos aplinkosaugininkų požiūris į konfliktinę situaciją.

"Viceministras iškart pamatė problemą ir pabrėžė, kad reikia aiškiai reglamentuoti tam tikrus reikalavimus bei atstumus nuo kaimyninių sodybų ir tų ūkių, kur vykdoma ūkinė ir komercinė veikla. Paradoksas, bet Aplinkos ministerijai pavaldūs darbuotojai iš Klaipėdos kategoriškai tam prieštarauja ir nemato čia bėdų. Jiems atrodo, kad viskas yra puiku", – stebėjosi parlamentarė.

Viceministras M.Gudas pripažino, kad ši komandiruotė nėra įprasta praktika. Esą išvažiavimą į Dauparus inicijavo Seimo narė D.Šakalienė.

Tuo norėta įsitikinti, ar vienbučių-dvibučių sklypų valdoje išties laikomi gyvuliai ir kaip tai veikia aplinkinius žmones.

"Kiek žinau, savivaldybė pati gali nusistatyti, kiek tokiose gyvenvietėse galima ar negalima laikyti gyvulių. Tai, ką mačiau penktadienį tame ūkininkų kieme, dramatiškai neatrodė. Norėčiau tikėti, kad taip bus visada", – dėstė M.Gudas.

Penktadienį Dauparuose apsilankiusi solidžių asmenų kompanija, pabrėžė, kad tądien ūkininkų tvartai nedvokė.

Ūkininkai tikino, kad taip yra visada, o R.Petraitis pažadėjo, jog bus organizuojami šio ūkio patikrinimai be perspėjimo ir žiūrima, kaip iš tikrųjų yra tvarkomasi.

Tačiau D.Šakalienė pabrėžė, kad tų gyvulių, kurie registruoti visai kitoje vietoje, gyvenvietėje neturėtų būti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o PONUI ADVOKATUI

 o PONUI ADVOKATUI portretas
pridursiu kad prastas advokatas esate ,kad patarėte ūkinikams kišti galvas po Temides kardu.Po nuosprendžio kuris baigėsi nekaip tikėjotės, jūsų reputacija dar labiau smuko. Teisingumas vis dėl to vykdomas kaip minėjau remiantis įstatymais!!!

GERB, ANONIMUI

GERB, ANONIMUI portretas
NA TAI KOKIA SAVIJAUTA PRAKIŠUS BYLĄ MIELIEJI ŪKININKAI? GAL DABAR SUPRATOT ,KAD TEISMAS NE SAVIVALDYBĖ....IR SU JUO NEPAJUOKAUSI.ČIA VIS DĖLTO REMIAMASI ĮSTATYMAIS O NE ......... PRAVARTU BŪTŲ PADARYTI IŠVADAS ,KURIOS PRAVERSTŲ ATEIČIAI!

Audrone

Audrone portretas
Tai taip iseitu, kad ES galioja skirtingi standartai ir reikalavimai. Viena tvarkingiausiu ir svariausiu ES saliu yra Austrija. Taigi galiu papasakoti apie pasivaiksciojima po jos viena gan nemaza miesteli. . Einant miestelio gatve, salia gatves meslo kruva, salia praeina saligatvis. Toliau galviju tvartas,taipogi prie gatves. Ir tai gyvenamuju namu kvartalas,kaimynai visai salia. Toliau aptvaras su ozkomis. Miesto pavadinimas berods Bregens.
VISI KOMENTARAI 106

Galerijos

Daugiau straipsnių