Seimo kontrolieriumi vėl bus A. Normantas?

  • Teksto dydis:

Seimui ketvirtadienį pateikta Augustino Normanto kandidatūra trečią kadenciją eiti Seimo kontrolieriaus pareigas.

A.Normanto kandidatūrą pateikė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Toliau ją svarstys parlamento frakcijos.

A.Normantas Seimo kontrolieriumi dirba nuo 2005 metų, o pastaruosius trejus metus vadovavo Seimo kontrolierių įstaigai.

Prisistatydamas kandidatas tvirtino, kad jam vadovaujant Seimo kontrolierių įstaiga tapo pripažinta ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje.

Tuo metu „tvarkietis“ Petras Gražulis stebėjosi L.Graužinienės pasirinkimu. Anot jo, Seimo kontrolierių įstaigos vadovas turėtų būti moralinis autoritetas, o A.Normantą Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra pripažinusi supainiojus interesus. P.Gražulis teigė, kad teismai dar nėra padėję taško šioje istorijoje.

„Kodėl nereikėtų palaukti, kad naujas Seimas teiktų į šias atsakingas pareigas naują vadovą?“ – Seimo pirmininkės skuba stebėjosi P.Gražulis.

A.Normanto antroji kadencija baigėsi pernai vasarą. Parlamento vadovė delsė apsispręsti dėl A.Normanto atleidimo ar jo darbo pratęsimo, nes pernai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija Seimo kontrolierių pripažino supainiojus viešuosius ir privačius interesus, kai savo pagrindinio darbo metu jis taip pat dėstė Vilniaus universitete.

Šių metų balandį Vilniaus apygardos administracinis teismas panaikino VTEK sprendimą. Teismas nerado jokių objektyvių duomenų apie tai, jog A.Normantas nebūtų atlikęs Seimo kontrolieriaus ar šios įstaigos vadovo funkcijų ir būtų gavęs iš valstybės už tai darbo užmokestį.

Seimo kontrolierius, kurių pagal įstatymą yra du, penkerių metų kadencijai parlamento pirmininko teikimu skiria Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių