Seimo komitetui kilo abejonių dėl ES siūlomų naujų kelionių vizų

Seimo Užsienio reikalų komitetui (URK) kilo abejonių dėl Europos Komisijos (EK) siūlomų naujo tipo vizų.

Komitetas šią savaitę buvo supažindintas su siūlymais pakeisti Europos Sąjungos (ES) vizų kodeksą ir sukurti naujo tipo kelionių vizą (T), kurią gavus būtų leista būti dviejose ar daugiau valstybių narių ilgiau kaip 90 dienų, bet ne ilgiau kaip vienerius metus su galimybe pratęsti iki dvejų metų.

Pasak komiteto pirmininko Benedikto Juodkos, komiteto nariams kilo klausimų, ar naujoji viza neleis piktnaudžiauti ir netaps galimybe plisti neteisėtai migracijai.

„Kadangi kalbama apie trečiųjų šalių piliečius, komiteto nariams kilo klausimų dėl naujų vizų kategorijos, ar nebus kokių pavojų“, - BNS sakė B.Juodka.

Kaip pranešė eimo Ryšių su visuomene skyrius, komitetas atkreipė Vyriausybės dėmesį, kad Lietuvos pozicijoje turėtų būti griežčiau formuluojamos abejonės dėl paties teikiamo pasiūlymo turinio ir būtinybės jį priimti.

Komiteto nuomone, šis pasiūlymas orientuotas tik į nedidelę žmonių grupę, kelia abejonių ir šios naujos sistemos įgyvendinimo išlaidos, taip pat tikėtina, kad gali atsirasti naujos neteisėtos migracijos legalizavimosi formos ES. Nuogąstavimų kelia ir tai, kad nėra trečiųjų šalių piliečių judėjimo Šengeno erdvėje kontrolės mechanizmo.

Minėtos Europos Komisijos iniciatyvos toliau bus svarstomos pagrindiniame Seimo Europos reikalų komitete ir dėl jų bus priimtos išvados.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas priekuliskis

zenonas priekuliskis portretas
p.Juodka, ar nelaikas i pensija. Koks jaunimas isvaziuoja i uzsieni, o pats gauni solidzia pensija ir dar uzimi vieta. Ar isivaizduoji esas nepakeiciamas. Gal nebejuokink ir nebelysk fotkintis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių