Seimo komitetas turi sprendimą dėl R.Pakso likimo

  • Teksto dydis:

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) žada kitą savaitę apsispręsti, ar pritarti Konstitucijos pakeitimo projektui, pagal kurį per apkaltą iš prezidentų pašalintas Rolandas Paksas jau kitais metais galėtų dalyvauti šalies vadovo rinkimuose.

Už šiurkštų priesaikos sulaužymą ir Konstitucijos pažeidimus per apkaltą pašalinti politikai ar teisėjai dabar negali eiti pareigų, kuriose reikia prisiekti.

TTK siūlo Konstituciją keisti minimaliai, o konkrečias sankcijas Seimo nariams, Prezidentui ar teisėjams išvardinti įstatymuose.

Komitetas dėl to balsuos ateinantį trečiadienį ir, jei tam pritars, Konstitucijos pataisas Seimui teiks dar šį mėnesį. Kad pagrindinis šalies įstatymas būtų pakeistas, už tai du kartus turi balsuoti ne mažiau kaip 94 parlamentarai.

„Teisines pasekmes asmeniui, apkaltos proceso tvarka pašalintam iš pareigų, arba netekusiam mandato, nustato įstatymas, nes [Konstitucijos] 74 straipsnyje yra kelios pareigybės, kurioms nustatoma galimybė (...) būti pašalintiems iš pareigų apkaltos proceso tvarka. Todėl konkrečias aplinkybes, terminus, kada tie asmenys galėtų vėl užimti tas pareigas, turėtų nustatyti įstatymas, nes jos gali skirtis, diferencijuotis“, – aiškino TTK pirmininkas Julius Sabatauskas.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos vicepirmininkas Valentinas Mazuronis teigia, kad toks pasiūlymas yra teisingas.

„Jei šiam apibendrintam, mano nuomone, teisingam pasiūlymui nebus pritarta, tai reiškia, kad visi jie pasisako prieš Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimo vykdymą. Jie pasisako, kad jokia forma, jokiu būdu šios problemos nespręs: geriau visi mokam baudas. Bet jie, skatinami politinio keršto, laikys ir nespręs to kausimo“, – teigė V. Mazuronis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dk

dk portretas
nesuprantu kaip gali zmogui net tokia mintis ateiti i galva tiek prisidirbus vel kandidatuoti. Jokios morales. ir koks marazmas siulyti tokias Konstitucijos pataisas? Paksas kitoje valstybeje butu politinis lavonas, bet Lietuvoje vel taikosi i prezidentus. Ir kokias nesamones paisto Mazuronis?????

SAKALUI

SAKALUI portretas
Bet ir uz Slepeciu valdova balsavai, nors zinojai kad jis prezidentu tapo pazeisdamas konstitucija, nes negyveno Lietuvoje, ir uz partskolos destytoja balsavai, nors zinojai, kad kai visa Lietuva kovojo uz nepriklausomybe ji buvo kitoje barikadu puseje. Balsavai, nes to labai reikejo Tatai. Uz Paksa balsuos tie, kurie nepriklauso konservatoriu partijai ir tie kuriems atsibodo gyventi bananineje eurohomikams pataikaujancioje respublikoje. Balsuos tikri savo salies patriotai. Alternatyvu ir laiko neliko, nes Lietuva issibegios. Tada galesite lenkti kupra babajams ir eurotolerastams.

misija neįmanoma

misija neįmanoma portretas
"Kad pagrindinis šalies įstatymas būtų pakeistas, už tai du kartus turi balsuoti ne mažiau kaip 94 parlamentarai." Būtu stebuklas jeigu seimo salėje kada nors susirinktu tiek seimūnų. Nebent per šventes kada galima už dyka išgerti ir užkasti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių