Seimo komitetas sutinka su didesnėmis pavaduojančio ministro galiomis

  • Teksto dydis:

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas (VVSK) sutinka su siūlymu suteikti daugiau galių pavaduojančiam ministrui, bet tik kai pavadavimas tęsiasi ilgiau nei du mėnesius.

Tokią išvadą komitetas patvirtino Vyriausybės įstatymo pataisai, Seime inicijuotai dėl socialdemokrato sveikatos apsaugos ministro Juro Poželos ligos.

Pagrindinis komitetas taip pat siūlo įrašyti nuostatą, kad pavadavimas gali tęstis ne ilgiau kaip 120 kalendorinių dienų. Su darbuotojų priėmimu, atleidimu ir t.t. susijusias funkcijas pavaduojantis ministras galėtų atlikti tik tada, jei ministras, kurį pavaduoja, negali laikinai eiti pareigų ilgiau kaip 60 kalendorinių dienų.

Pirminiame socialdemokratų pasiūlytame projekte pavaduojančiam ministrui buvo siūloma sprendimus dėl darbuotojų leisti priimti be jokių terminų.

Prieš pataisas pasisakantys opoziciniai konservatoriai kelia versiją, jog projektas skubiai stumiamas, kad postus sveikatos apsaugos sistemoje gautų socialdemokratų aplinkos žmonės.

„Kurių įstaigų vadovų kėdės šiuo metu sveikatos apsaugos sistemoje laukia socialdemokratų atstovų prieš rinkimus?“ – per projekto pateikimą Seimo salėje retoriškai klausė konservatorius Jurgis Razma.

34-erių J. Požela nuo rugpjūčio vidurio dėl ūminio pankreatito gydomas Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose. Ministras susirgo atostogaudamas.

J. Poželą  ligos metu pavaduoja krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių