Seimo komitetas nepritaria Šeimos kortelės įvedimui

  • Teksto dydis:

Parlamentinis Biudžeto ir finansų komitetas nepritaria įvairioms frakcijoms priklausančių grupės parlamentarų siekiui Lietuvoje įdiegti šeimos kortelę, suteikiančią nuolaidų daugiavaikėms šeimoms.

Komitetas trečiadienį patvirtino neigiamą išvadą projektui.

Komiteto vadovas „darbietis“ Petras Narkevičius BNS teigė, kad komitetas šį sprendimą priėmė ne todėl, kad netiki tokios kortelės tikslingumu, o dėl skubotų pastangų ją įteisinti.

„Negalima baigiantis kadencijai priiminėti tokių labai svarbių finansinių dalykų. Tai (Šeimos kortelė - BNS) reikalinga. Anksčiau ar vėliau tai bus priimta, bet pasvėrus ir gerai viską apskaičiavus“, - sakė P.Narkevičius.

Anksčiau ar vėliau tai bus priimta, bet pasvėrus ir gerai viską apskaičiavus.

Socialdemokratas Bronius Bradauskas pasigedo schemos, kaip verslui, kuris teiks paslaugas Šeimos kortelės turėtojams, būtų kompensuojamos išlaidos.

Šeimos kortelės įstatymo projekte numatyta, kad tokias korteles gautų tik daugiavaikės šeimos, o Vyriausybė turėtų parengti specialią programą su numatytomis įvairiomis lengvatomis šių kortelių turėtojams - tai galėtų būti nuolaidos transporto, kultūros renginių bilietams, vaistams, vitaminams, knygoms ir panašiai.

Lengvatas galėtų teikti ir privačios bendrovės, už tai gaunančios tam tikrų valstybės nuolaidų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių