Dėl V. Uspaskicho nepasirašęs P. Gražulis užsitraukė rūstybę

Seimo Etikos ir procedūrų komisija vertins partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos seniūno Petro Gražulio veiksmus, kai jis nepasirašė balsų dauguma patvirtintos savo vadovaujamos komisijos išvados dėl Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho neliečiamybės panaikinimo.

Pasak komisijos pirmininko konservatoriaus Valentino Stundžio, klausimas išlieka aktualus, nors V.Uspaskichas - nebe Seimo narys. Trečiadienį Vyriausioji rinkimų komisija nutraukė jo įgaliojimams, nes politikas tapo europarlamentaru.

„Komisija svarstys prašymą išaiškinti, kaip vertinti P.Gražulio elgesį, kai jis nepasirašė komisijos balsų dauguma patvirtintos išvados dėl teisinės neliečiamybės V.Uspaskicho atveju. Komisija nusprendė nagrinėti, nes tai rimtas procedūrinis klausimas - ar gali parlamento struktūrinio padalinio vadovas, kai balsų dauguma priimamas sprendimas, jo nepasirašyti“, - žurnalistams po komisijos posėdžio sakė V.Stundys.

Jis pabrėžė, kad konservatoriaus Jurgio Razmos komisijai adresuotame prašyme yra ir kitas klausimas - ar P.Gražulis „pažeisdamas Seimo statutą tokiu būdu nesukelia prielaidų pradėti apkaltos procesą“.

Seimas nespėjo balsuoti dėl V.Uspaskicho neliečiamybės, kurią panaikinti siūlė laikinoji komisija, nes komisijos narių balsų dauguma patvirtiną išvadą bei rezoliucijos projektą atsisakė pasirašyti komisijos pirmininkas P.Gražulis.

Jis tvirtino projekto nepasirašysiantis ir neregistruosiantis, nes nepritaria komisijos narių balsų dauguma patvirtintam siūlymui leisti patraukti „darbietį“ baudžiamojon atsakomybėn dėl teismo įžeidimo.

Prokuratūra prašė leisti V.Uspaskichą patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl nepagarbos teismui. Pagal Konstituciją, Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laivė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
tiems IR VEL GRAZULIS -IR TYAIGI- matyt jus pacius per galva muse ,kad tapot PY-DA-RU gerbejais ,ogal patis ir esat PY-DA-RAI

Taigi

Taigi portretas
Petrai berods 30 kartų pažeidei eismo taisykles. Tiek policijos užfiksuota. Bet tai niekis lyginant kiek kartų pažeidei padorumo normas. Matyt tave mušė per galvą.O reikėjo rykštele auklėti...

ir vėl Gražulis?

ir vėl Gražulis? portretas
Petruk, prisipažink dabar visai tautai kur Tave padarė gaidžiu: Lukiškėse, Pravieniškėse, o gal Mordovijoje? Šantažuoja Tave, seną disidentą, kad taip uoliai šoki kazoką pagal kremliaus muzikėlę.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių