Iš Seimo išbrauktas K. Komskis skųsis teismui

  • Teksto dydis:

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimu Seimo nario mandato netekęs Kęstas Komskis trečiadienį planuoja Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT) pateikti skundą.

Jis BNS sakė, kad jo advokatai jau turėtų būti parengę raštą LVAT ir jis trečiadienį turėtų būti išsiųstas.

„Advokatai rengia kreipimąsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą“, - teigė K.Komskis.

Politikas tvirtino prašysiąs teismo panaikinti VRK sprendimą dėl Seimo rinkimų rezultatų vienmandatėje Šilutės rinkimų apygardoje.

Šiuo sprendimu VRK pripažino, kad spalio 9 dieną per Seimo rinkimų pirmąjį turą Šilutės apygardoje perkant rinkėjų balsus už partijos „Tvarka ir teisingumas“ iškeltą kandidatą K.Komskį ir partijos kandidatus daugiamandatėje apygardoje K.Komskį, Remigijų Žemaitaitį, Vytautą Kamblevičių ir Vaidą Bendaravičių buvo padaryti šiurkštūs Seimo rinkimų įstatymo pažeidimai.

Nors K.Komskis Šilutėje rinkimų nelaimėjo, liko trečias, remdamasi pareigūnų duomenimis VRK panaikino jo surinktus balsus ir jo kaip kandidato registraciją. Kadangi politikas buvo išrinktas į naują Seimą pagal partijos sąrašą, iš jo mandatas atimtas. Tuo pačiu Rinkimų komisija konstatavo, kad minėti pažeidimai Šilutėje neturėjo esminės įtakos „Tvarkos ir teisingumo“ rezultatams per Seimo rinkimus, todėl nėra pagrindo panaikinti jų visus iškovotus mandatus.

„Tvarka ir teisingumas“ nutarė šio VRK sprendimo neskųsti. Pasak laikinojo jos pirmininko R.Žemaitaičio, šis VRK nutarimas partijos neliečia.

Pagal Seimo rinkimų įstatymą, K.Komskis Seimui arba prezidentui galėjo skųsti visų parlamento rinkimų rezultatų patvirtinimą. Tai jis turėjo padaryti ne vėliau kaip per 24 valandas po to, kai oficialiai paskelbiami rinkimų galutiniai rezultatai. Tokiais atvejais Seimas ar prezidentas ne vėliau kaip per 48 valandas kreipiasi į Konstitucinį Tesimą su paklausimu dėl Seimo rinkimų įstatymo pažeidimo.

K.Komskis BNS sakė pasirinkęs kitą kelią, nes taip patarė teisininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O  portretas
kada nuteis šuns žudiką?

petras

petras portretas
jei komskis praras seimūno statusą,jis praras vu są savo galią kontrabandos biznyje,ir jis puikiai tai suvokia,kad kai jį išmėž iš seimo,jis paprasčiausiai taps "niekas"..

Monika

Monika portretas
Lietuvos teismai kol išspręs bylą, tai dvi kadencijos praeis. Bus kaip su Viktoriuko byla.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių