Iš Seimo – į darbo biržą

Kadenciją baigiantys ir po rinkimų be darbo likę Seimo nariai jau labai greitai bus priversti ieškoti kito užsiėmimo. Dauguma buvusiųjų savo ateities planų neatskleidžia, kiti neslepia, jog teks minti darbo biržos slenkstį.

Vakansijos niekas nesaugo

Buvęs Palangos meras konservatorius Pranas Žeimys po dviejų kadencijų Seime nustebino daugelį savo ištikimų gerbėjų, nusprendęs nekandidatuoti šių metų rinkimuose. Jo pavardės nebuvo net daugiamandačiuose partijos sąrašuose.

Dar prieš rinkimus kuluaruose tarp konservatorių netilo kalbos, kad politikas iš aktyvios veiklos stumiamas ne savo valia.

Esą nepasitikėta P.Žeimio galimybėmis konkuruoti su socialdemokratų kandidatu Antanu Vinkumi naujai suformuotoje vienmandatėje Palangos-Kretingos rinkimų apygardoje.

"Užtenka dviejų kadencijų per akis. Ką veiksiu toliau? Iki kitų metų tikrai atostogausiu. O po Naujųjų tikriausiai ko nors ieškosiu per Lietuvos darbo biržą. Sakote, buvo gandų, kad man direktoriaus pavaduotojo vieta saugoma bendrovėje "Palangos vandenys"? Aš pats jokių duomenų apie tai neturiu. Apie jokias pareigybes su niekuo nesu kalbėjęs. Esu aviacijos žmogus, tad norėčiau dirbti pagal profesiją, bet mano amžius tam jau netinkamas", – apgailestavo P.Žeimys, kuriam 2017-ųjų vasarį sukaks 60 metų.

Politikas pabrėžė: "Galite taip ir parašyti, kad visi tie, kurie skleidžia gandus, jog P.Žeimys planuoja dirbti vandentiekyje, labai apsirinka. Vanduo man yra tolimas, man oras arčiau širdies".

Politikoje deda tašką

Į Seimą šiemet nekandidatavo ir kita pajūryje gerai žinoma politikė, buvusi Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aurelija Stancikienė, priklausanti "Drąsos kelio" partijai.

Ji parlamente taip pat dirbo dvi kadencijas. Moteris įsitikinusi, kad Seime turėtų būti rotacija.

"Užsisėdėjimas Seime nėra geras dalykas, pirmiausia tam žmogui, kuris ten dirba. Nes toks darbas tampa rutina. Aš tai matau žiūrėdama į kitus kolegas. Kai kas kalba apie darbų tęstinumą. Ką reiškia Seimo nario darbo tęstinumas? Pateiktą įstatymo projektą arba priima, arba atmeta. Kur čia tęstinumas? Prezidentai visame demokratiniame pasaulyje turi rotacijas, tai kodėl Seimo nariui to negalima taikyti?" – klausė A.Stancikienė.

Politikės įsitikinimu, sėdėdami Seime tris keturias kadencijas iš eilės, parlamentarai praranda savo profesinę kvalifikaciją.

"Ir jie kabinasi į tą Seimo nario kėdę, kaip į vienintelį išgyvenimą. Manau, tai neteisinga. Kai aš palinkėjau visiems sėkmės ir pasakiau, kad nebekandidatuosiu, beveik visi manęs klausė, iš ko aš dabar gyvensiu. Šis klausimas aiškiai pasako, kad be Seimo nario darbo jie neįsivaizduoja savo gyvenimo. Ką aš veiksiu, baigusi kadenciją? Turiu daug minčių ir verslo idėjų, susijusių su mano buvusia profesija – architektūra. Į Kuršių nerijos nacionalinio parko direktoriaus postą grįžti neturiu galimybės, nes Seime buvau ne vieną, o dvi kadencijas. Galite visus nuraminti, kad į Neringą grįžti neketinu", – pabrėžė A.Stancikienė.

Po nesėkmės citavo Bibliją

Po rinkimų naujajame Seime nepamatysime ir dar kelių pajūrio regione rinktų dabartinių parlamentarų – "darbiečio" Raimundo Paliuko iš Klaipėdos ir buvusios partijos "Tvarka ir teisingumas" atstovės, dabar liberalės Jolitos Vaickienės iš Kretingos.

R.Paliukui šie rinkimai buvo labai nesėkmingi. Politikas jėgas išbandė vienmandatėje Baltijos rinkimų apygardoje, kur rungėsi 12 kandidatų, bet R.Paliukas liko aštuntas, surinkęs vos 535 balsus, o daugiamandačiame partijos sąraše iš 28 vietos buvo nureitinguotas į 38.

Maža to, jo atstovaujama Darbo partija šį kartą neperžengė būtino 5 procentų barjero ir į Seimą apskritai nepateko.

"Rinkimų rezultatai absoliučiai ne mano naudai. Pradžioje ketinu pailsėti. O toliau kas bus, pamatysime. Kaip ir Biblijoje rašoma, kai vienos durys užsidaro, dvejos kitos atsidaro", – išmintį žarstė R.Paliukas.

Ateities planų – daug

Buvusi Kretingos rajono vicemerė, taip pat kadenciją baigianti Seimo narė Jolita Vaickienė į parlamentą kandidatavo ir per šiuos rinkimus Palangos-Kretingos rinkimų apygardoje, kur rungėsi 8 politikai. Ji, surinkusi 2 039 balsus, liko ketvirta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tata

tata portretas
Vienai Klaipėdos žinomai poniai buvo pasakyta; - "NEVOK". Galvojat pasimetė? Nieko panašaus. Pakėlė galvą ir iškošė: - O tu įrodyk. Jie nieko nebijo. Visi kurie vagia - nieko nebijo, nes dar nė vieno nepasodino.

kauniečiui

kauniečiui portretas
lyg buvo butkevičius kam ministras

Kaunietis

Kaunietis portretas
per visa nepriklausomybes laikotarpi dar nebuvo nuteistas nei vienas korumpuotas valdininkas nors visur placiai kalbama kad Lietuvoje korupcija didziule taciau po ilgu tyrimu ir aiskinimu viskas baigiasi sakiniu nusikaltimo nerasta.Mano nuomone ir cia sio skandalo pabaiga .......As manau labai teisingai issake savo nuomone autore Dane.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių