Seimo delegacija vyks stebėti rinkimų Moldovoje

  • Teksto dydis:

Penki Lietuvos parlamentarai vyks į Kišiniovą stebėti savaitgalį vyksiančių Moldovos parlamento rinkimų, pranešė Seimo kanceliarija.

Seimo valdyba stebėti Moldovos parlamento rinkimų komandiravo Tarpparlamentinių ryšių su Moldovos Respublika grupės pirmininką Sergejų Ursulą, šios grupės narį Petrą Gražulį, Seimo delegacijos Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos Parlamentinėje Asamblėjoje narį Valentiną Bukauską ir Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotoją Liną Balsį. Taip pat su Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos delegacija stebėti rinkimų vyks ir Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje Pirmininko pavaduotojas Emanuelis Zingeris.

Moldovos parlamento rinkimai vyks lapkričio 30 dieną. Šių rinkimų rezultatai gali turėti įtakos Moldovos eurointegracijos procesui.

Moldova birželį vykusiame Europos sąjungos (ES) viršūnių susitikime pasirašė asociacijos sutartį su ES. Moldovos komunistai nepritaria eurointegracijai ir pasisako už glaudesnius ryšius su Rusija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių