Seime – siūlymas dokumento prašyti tik jaunų alkoholio pirkėjų

  • Teksto dydis:

Seime antradienį buvo planuojama pateikti siūlymą, kad dokumento parduodant alkoholį būtų galima reikalauti tik iš jaunų asmenų, tačiau klausimas perkeltas į trečiadienį.

To paprašė vienas projekto iniciatorių socialdemokratas Bronius Bradauskas, argumentuodamas, kad projektui pateikimui numatytu laiku, antradienio vakarą, turi susitikimą Kaišiadoryse.

Pagal projektą, reikalauti asmens amžių liudijančio dokumento alkoholinių gėrimų pardavėjai turėtų teisę tik tuomet, kai yra abejonių, kad asmuo yra jaunesnis negu 18 metų.

Šį projektą Seimo socialdemokratai B.Bradauskas, Andrius Palionis ir Gintautas Mikolaitis registravo, kai daugelyje parduotuvių nuo rugsėjo pradėta reikalauti dokumento iš visų alkoholio pirkėjų.

Iniciatoriai tvirtina, kad didiesiems prekybos tinklams pasirašius memorandumą, pagal kurį asmens dokumento reikalaujama iš visų alkoholį perkančių asmenų, „kilo didžiulis visuomenės pasipiktinimas“.

Nuo rugsėjo 2-osios prekybos tinklų „Maxima“, „Iki“, „Rimi“, „Norfa"“, „Prisma“, „Aibė“ ir Lietuvos kooperatyvų sąjungos parduotuvėse galioja nauja alkoholio pardavimo tvarka, kad norint įsigyti alkoholio iš pirkėjų reikalaujama parodyti asmens dokumentą.

Tokią iniciatyvą pasiūlę prekybininkai teigia siekiantys užkirsti kelią alkoholio pardavimui nepilnamečiams ir skatinti visuomenės sąmoningumą. Pasak jų, jokie pirkėjų duomenys nėra renkami, pakanka kasininkams tik parodyti dokumentą su gimimo data.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Vaizdelis toks, kad seimūnai jau išsipagiriojo. Mažiau gerkit ponai, tiek prekybininkai tiek seimūnai !

viciunia iš Šančiu

viciunia iš Šančiu portretas
ČIA NE Seimo PRIIMTAS ISTATYMAS.Čia prekybininkų susitarimas,kuri Seimas dabar nori panaikinti.Ar ne KURIOZAS?

viciunia iš Šančiu

viciunia iš Šančiu portretas
Kas istatymus Lietuvoje leidžia (ir keičia) Seimas ar Prekybininkai?Manau Seimo nariams 141 turetų būti gėda-iš jų prekybininkai atima duoną.Juk parduoda alkoholini gamini jie, o ne Seimas.O pakeliui dar vienas klausimas:kodel alkoholi nepardavineja valstybė?Tai yra Seimas nepriima prekybos ALKOHOLIU MONOPOLIO ISTATYMO?Nori alkoholio-eini i specializuotą parduotuvę.Nori valgyti(ką lietuviai ypač mėgsta)-eini i MAISTO parduotuvę,turgų,paviljoną,kavinę.Taip atrodo paprasta.O šis prekybininkų triukasnukreiti dėmesi ir,kad būtent Seimas nepriimtų griežtesnių istatymų(centralizuorų parduotuvių ir panašiai).
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių