Seime registruotas siūlymas steigti Šeimos tarybą

Seime registruotas siūlymas steigti Nacionalinę šeimos tarybą, kaip numato dar pernai priimtas Šeimos stiprinimo įstatymas.

Nutarimo projektu kartu būtų patvirtinami Nacionalinės šeimos tarybos tarybos veiklos nuostatai.

Projektą įregistravo Socialinių reikalų ir darbo komiteto vadovė „socialdarbietė“ Rimantė Šalaševičiūtė ir šio komiteto narys konservatorius Rimantas Jonas Dagys.

Šeimos stiprinimo įstatymą, kuriame numatyta nauja patariamoji institucija, Nacionalinė šeimos taryba, šalies vadovė pasirašė dar pernai lapkritį, tačiau tokia taryba dar nesukurta.

Seime registruotu nutarimo projektu numatoma, kad jį priėmus Nacionalinė šeimos taryba turėtų būti sudaryta per tris mėnesius. Ji Seimui patartų šeimos politikos klausimais.

Taryba būtų finansuojama iš biudžeto, tačiau jos nariai dirbtų visuomeniniais pagrindais.

15 narių tarybos sudėtį tvirtintų Seimas Socialinių reikalų ir darbo komiteto teikimu.

Narius į tarybą siūlytų savivaldybių šeimų tarybų, šeimas vienijančių ir su šeimomis dirbančių nevyriausybinių organizacijų, šeimos politikos klausimus tyrinėjantys mokslo ir studijų institucijų atstovai.

Seimui pernai priėmus Šeimos stiprinimo įstatymą, prezidentė Dalia Grybauskaitė buvo sulaukusi ir raginimų jį pasirašyti, ir vetuoti.

Už įstatymą pasisakančios nevyriausybinės organizacijos teigė, jog jis būtinas užtikrinti ilgalaikei ir koordinuotai šeimos politikai, o kritikai įžvelgė galimybę diskriminacijai.

Įstatyme nurodoma, kad „šeimos pagrindas yra laisvas vyro ir moters apsisprendimas prisiimti šeimai būdingas moralinio ir teisinio pobūdžio pareigas“, o „vyro ir moters papildomumas yra šeimos, kaip pirminės ir prigimtinės bendruomenės bei palankiausios vaiko augimo, vystymosi ir ugdymo aplinkos, kūrimo pagrindas“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che - super-klastingas gėjų žingsnis: atsiras Šeimos taryba, o pagal KT 'doktrinas' šeimą gali sudaryt ir gėjai, taip kad - BUS mums primestos tos vienalytės 'šeimos'... kada pasipriešinsim KT siekiams uzurpuot valdžią?

Nuomone.

Nuomone. portretas
Uzaugom be jokiu seimu tarybu.Sukureme seimas be tarybu.Uzauginome vaikus be tarybu ir neblogesnius uz dabar augancius.Nebuvo tiek patareju kiek dabar ju yra.Mes ir musu vaikai gyvenome gyvename siekeme buti dorais atsakingais zmonemis.Ir mazai buvo tokiu asocialiu seimu re tai toki zodi girdejom.Nezinojom ir zodzio ,kad seima neturi socialiniu igudziu.Pilna prikurta ivairiu komisiju tik popieriui ir pinigam pasiimti.Daugiau reikalauti atsakomybes is esanciu ikurtu.Atsakomybes is tevu ir vaiku.Savo teises zino visi,o pareigu NE.Vaika reikia bausti.Zinoma ne primusant,uzmusant.Bet rykste kartais butina.Ir nereikia isgalvoti dviracio.Nes jis israstas jau seniai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių