Seimas pradeda svarstymus dėl V. Vasiliausko antros kadencijos

  • Teksto dydis:

Seimas pradėjo svarstymą dėl centrinio banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko skyrimo į šį postą antrai kadencijai. Pirmoji penkerių metų jo kadencija baigiasi balandžio 15 dieną.

Toliau V.Vasiliausko kandidatūra Seime bus svarstomas balandžio 7 dieną.

Parlamentarams ketvirtadienį pristatydama prezidentės Dalios Grybauskaitės dekretą dėl V.Vasiliausko skyrimo, vyriausioji prezidentės patarėja Lina Antanavičienė sakė, kad V.Vasiliauskas jau įrodė savo kompetenciją, žinojo, „kaip tiksliai nustatyti prioritetinius vadovaujamos institucijos tikslus“. 

V.Vasiliauskas sakė, kad prieš penkerius metus, kai buvo teikiamas pirmai kadencijai, jam pavyko „teisingai įžvelgti bankininkystės sektoriaus aktualijas“.

Svarbiausiu prioritetiniu ateities darbu jis pavadino sėkmingą kredito unijų reformos įgyvendinimą. Be to, jis nurodė nekilnojamojo turto rinkos stebėjimą ir, esant reikalui, reagavimą į pasikeitimus, alternatyvių finansavimo priemonių skatinimą, taip pat pagrindinės sąskaitos įvedimą Lietuvoje bei Europos Sąjungos naujų reikalavimų būsto paskoloms įgyvendinimą.

V.Vasiliauskas centriniam bankui vadovauja nuo 2011 metų balandžio 16 dienos. Lietuvos banko valdybos pirmininkas skiriamas penkerių metų kadencijai. Kadencijų skaičius neribojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

raimundas

raimundas portretas
"Moralė ir etika yra ne šio laikmečio dimensija" - ar čia ne jo frazė ? Gal ir gerai - bent jau sąžiningai pasisakė. Bet kai tai kalba tokio rango valstybės pareigūnas, darosi nejauku ir liūdna....... Iki ko nusirista ?!(čia ne apie jį - čia apie mus)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių